Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit csinál egy műszakis, és...

Mit csinál egy műszakis, és egy híradós katona?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 20:00
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Fúúú nagyon szépen kszi a választ:)

Azért kérdeztem mindezt mert láttam műszaki videót, és ott fát vágtak stb és ez ledöbbentett. A híradó katona akkor ottvan a többi katonával, csak "nem megy előre harcolni"?

2010. nov. 6. 16:44
 12/30 vzs ***** válasza:
100%
Ez így van! a híradó katona eszközei közé tartoznak különböző terepjárókon, tehergépkocsikon települő rádióállomások. (tehát nem csak a kis háti rádió, meg walkie-talkie van), hanem egy autó, amiben sok-sok rádió, antennaillesztő, tápegység stb... és különböző parancsnoki munkahelyek vannak kialakítva... innen vezetik a csapatok harcát, szóval a híradó közel van a tűzhöz :)
2010. nov. 6. 20:59
 13/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ:)

És te hol végeztél?

Vagy hol lehet híradónak vagy műszakinak jelentkezni?

Nem tudom eldönteni melyiknek jelentkezzek :S:D

2010. nov. 7. 00:14
 14/30 vzs ***** válasza:
100%
A zrínyin és a kinizsin is van híradó és műszaki képzés, de ha sima legénységi katonának mész be, akkor is van rá esélyed, hogy oda kerülsz. én kinizsin végeztem
2010. nov. 7. 09:04
 15/30 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nekem eléggé sz*r a tanulmányi átlagom...

És ha érettségi után a kinizsire jelentkezek ott hány évig kell lenni?

2010. nov. 7. 12:03
 16/30 anonim ***** válasza:

Vevőközpontban dolgoztam - a Varsói Szerződés érájában.

Adtunk-vettünk, ügyeletes vételt biztosítottunk, gyakorlatokon vettünk részt, - amely az én esetemben fix telepítésű hírközpontok között került végrehajtásra.

A rádióelektronikai felderítés nem tévesztendő össze a híradással.

A híradás objektumainak felfedésével, rögzítésével, lehallgatásával,technikai paramétereinek rögzítésével, elemzésével foglalkozik a rádióelektronikai felderítés.

A híradás feladata - az összeköttetések fenntartásán és a megbízható minőségű információcserén túl - az, hogy a híradásunk iránt érdeklődő rádioelektronikai felderítés dolgát megnehezítsék.

Erre találták ki a rádióforgalmi szabályokat, amelyek betartása a garancia arra, hogy nehezen lehessen beazonosítani egy sugárforrás hovatartozását.

Békeidőben unalmas, monoton tud lenni a híradó munkája azzal együtt is, hogy a rádióforgalmi adatok időbeli leváltásáért közvetlenül a híradó katona felel.

Ez érvényes a kulcsok, a híradás gyors és hatékony bonyolításához szükséges, meghatározott rendben cserélendő adatokra is...

Ezt felügyeli, (felügyelte) a rádióügyeletes, vagy a hírügyeletes.

Nem árt, ha ismeri a rábízott technikát, - szinten tartó ismereteket szív magába időről-időre.

Önképzés, továbbképzés soha nem árt.

Az én szememben nem híradó az, aki nem ismeri a legalapvetőbb kommunikációs formának alapelemeit, a távírójeleket, - még akkor sem, ha már nem szabvány...

Amíg a Szerződés híradásában dolgoztam, igaz volt a mondás, hogy "Minden Herz-en ott vagyunk!"

A legmonotonabb része ennek a munkának az "Ügyeletes vétel" volt, - mert a frekvenciára bármi is telepedik rá, csak külön parancsra lehetett elhangolni róla a készüléket. A állomások "kiseggelése" egy ilyen frekvencia esetében nagyon unalmas, altatóbb tud lenni, mint amikor a bölcsőben ringatnak egy csecsemőt.

Ahhoz is kell adottság, hogy az ember ilyen körülmények között ébren és éber tudjon maradni.

2010. nov. 7. 17:31
 17/30 A kérdező kommentje:

Nagyon nem tudom eldönteni melyiknek mennyek.

Szerintetek békeidőben melyik az izgalmasabb?

2010. nov. 7. 19:36
 18/30 anonim ***** válasza:

A műszaki vonal embert próbálóbb, - tevékenységének gyümölcse kézzel foghatóbb, szemmel láthatóbb, a hétköznapi életbe jobban illeszthetőbb.

Nem egyszerű a műszaki katona élete sem:

Csak csapatban, szervezetten, jó fizikummal, és széles körű képzettséggel, rálátással lehet ütőképes egy műszaki alakulat. /-Ex- VSz - híradós voltam/

2010. nov. 7. 19:48
 19/30 vzs ***** válasza:
100%

Viszont, ha csak kicsit is érdekel a híradó-szakma meg kell fontolni! :D Kinizsi = 1 év

"A híradás olyan, mint a levegő. Csak akkor veszik észre, amikor nincs!"

2010. nov. 8. 06:33
 20/30 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az előttem íróval!

-Gondolj bele, hogy milyen dühös tudsz lenni akár Te is, ha nem foghatóak a televízión a kedvenc csatornáid, vagy fel szeretnél csatlakozni az internetre és közli Veled a szolgáltatód, hogy "Sorry!..."

A híradás a fegyveres erők érrendszere, idegrendszere!

2010. nov. 8. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!