Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit csinál egy műszakis, és...

Mit csinál egy műszakis, és egy híradós katona?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 20:00
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
45%
A műszakis szerel a híradós pedig közvetíti.
2010. nov. 5. 20:07
 2/30 anonim ***** válasza:
84%

Müszakis: Műszaki zártelepítés(aknatelepítés,tankakadályok,szögesdrótgyűrű,stb.)Lövészfedezékek kialakítása...Útbiztosítás,pontonhídépítés,hídépítés...

Híradós:rádiókezelés,de most már a technika fejlettebb,úgyhogy,műholdas hírszerzés,továbbítás...

2010. nov. 5. 20:33
 3/30 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors válaszokat. De arra lennék kíváncsi hogy most hogy nem kell aknát telepíteni stb. így mi dolga van egy műszakisnak? Mivel tölti a napját? Meg a híradós az irodában dolgozik, vagy megy valamilyen harcoló alakulattal is?
2010. nov. 5. 20:42
 4/30 anonim ***** válasza:
13%
A Magyar honvédek 99%-a kint van Afganisztánban, a maradék 1% pedig őrködik a parlamentben.
2010. nov. 5. 20:45
 5/30 A kérdező kommentje:
Jólvan a kérdésre válaszolj!
2010. nov. 5. 20:50
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
A műszakis a géppark állapotáért is felel. Karbantartás, szerelés, (mint egy autószerelő) ilyenek a dolgai. Én is az voltam. Szóval legyen egy kicsit villanyszerelő, autószerelő, géplakatos, hegesztő, legalábbis tőlem ezt várták el amikor még sorkatonai szolgálat volt. :)
2010. nov. 5. 21:09
 7/30 A kérdező kommentje:
Gépésznek tanulok és informatikából érettségizek. Csak színtévesztő vagyok ezért korlátozva vagyok, de ez a kettő lehetek. És olyan munkát szeretnék ami izgalmas. Tehát nem ilyen punnyadós melót. A műszakis az nem unalmas hogy "csak akrbantart"? A híradós érdekel ha nem ilyen egész nap gép előtt ülős meló, hanem terepen kell lenni.
2010. nov. 5. 21:28
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
A müszakiba is sokminden beletartozik,énis voltam.Békeidőbem mindegyik "unalmas".
2010. nov. 5. 22:02
 9/30 A kérdező kommentje:
És neked mivel telt a munkaidőd? Miket kellett csinálnod?
2010. nov. 6. 14:22
 10/30 vzs ***** válasza:
100%

Na ha senkinek nem csípi a szemét, akkor én szólok!

A "műszakis" az műszaki, a "híradós" az meg híradó! :)

Ez a mai napig élcelődés tárgya, de a híradók rendszeresen kikérik maguknak!

Válaszom a kérdésedre: nem ilyen egyszerű, hogy bennt ülnek a laktanyában :D

Műszakiként az aknatelepítéstől (mert csak a gyalogsági aknák vannak tiltólistán, a hk akna és a repeszaknák nincsenek) a különböző utász-hidász feladatokon át a robbantásokig (lövészárok robbantás, lérak állás robbantás, hk beálló stb...) mindenfélével foglalkozik, elég sokat van terepen. szerintem nagyon izgalmas, érdekes.

A híradó katona "a hadsereg idegrendszere". A lövész elmegy megvívni a harcot, ha a híradó megmondja, hova is kell mennie. a műszaki felrobbantja a hidat, ha a híradó jelzi, hogy a felderítők jelentették az ellenség közeledését. a mai modern korban a híradás gyorsasága, fedettsége nagyon fontos.

A híradó katona békeidőben a laktanyában van úgy, mint a harckocsizó, a tüzér, a lövész, a műszaki vagy bárki más. ha gyakorlat van, oda a híradó is ugyan úgy kimegy, hiszen a harcolók összeköttetésének biztosítása rendkívül fontos. A Magyar Honvédség műholdas kommunikációs eszközökkel rendelkezik, de nem ezek az elterjedtek.

Ha maradt nyitott kérdés, jöhet!

egy híradó katona

2010. nov. 6. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!