Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amíg volt sorkatonaság,...

Amíg volt sorkatonaság, tényleg megesett olyan, hogy a tisztek a laktanyában ismerősüket meglátogató civileket is katonának hitték?

Figyelt kérdés
Csak mert hallottam már ilyet, illetve itt is olvastam kommentben. Hogy bement meglátogatni a sorkatonai szolgálatot töltő ismerősét, és a tisztek, amikor elsétált mellettük, rákiabáltak, hogy mi az, hogy nem tiszteleg, és amikor visszaszólt, akkor meg azt, hogy hogy mer feleselni, ezért fogda lesz, többnapi padlósikálás, meg ilyenek. És amikor közölte, hogy ő nem katona, csak egy ismerősét jött meglátogatni, akkor a tisztek nem tudták, mit csináljanak a kínos, égő szituban. Ilyenek tényleg megtörténtek?🙂

nov. 10. 12:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
10: Na jó, de eltáv alatt teszem azt kocsmázni, étterembe, koncertre, színházba vagy lakodalomba is katonaruhában kellett menni a törvény szerint?
nov. 10. 17:01
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Dunaújvárosban látogattam meg az unokaöcsémet, amikor éppen a gyengélkedőn volt. Nem kóvályoghattam kedvemre a laktanyában, de minden különösebb cécó nélkül meg tudtam látogatni. A laktanya udvarán tényleg találkoztam olyan sutyerák főhadnaggyal, aki elkezdett sikoltozni nekem, mert azt hitte, sorkatona vagyok én is. Miután rájött, hogy nem, sorsára hagytam, hadd lángoljon a feje a baki miatt.
nov. 10. 17:30
 13/14 A kérdező kommentje:
12: És ez mikor volt? A rendszerváltás előtt vagy utána? Már lehetett civil ruhát viselni a laktanyán belül? És mit sikoltozott?🙂
nov. 10. 17:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
#11 elvileg kimenőben kellett (volna) menni lagziba is, de ezt kb. senki sem tartotta be. S ahogy fent is írják, ezt legfeljebb rendőr tudta volna igazoltatáskor ellenőrizni (a személyit le kellett adnod bevonuláskor és kaptál helyette katonakönyvet), de azé' elég kemény lagzinak kell lennie ahova rendőrt kell hívni hajnalban :)
nov. 11. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!