Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Néphadseregben miért volt...

A Néphadseregben miért volt általános jelenség az alkoholizálás? Miért ivott szinte mindenki?

Figyelt kérdés
Talán leginkább azért, mert tudták hogy értelmetlenül sok időt kell bent tölteniük és másképp nem bírták elviselni ezt a kilátástalan helyzetet?
nov. 1. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egész keleti blokkban általános jelenség volt az alkoholizálás, nem csak a néphadseregben.
nov. 1. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Na és miért az a mai napig? Kisvárosban lakok és kérdeztem, hol tudnék 1 liter páleszt venni. Kapásból mondtak 50 embert aki árulja és jól meg él belőle. A cigit mondják haláloknak, de körülöttem a piától hullottak, mint a legyek.
nov. 1. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2-s vagyok, ott szoktam rá én is és a cigire, meg ott tanultam meg lopni is.
nov. 1. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A regebbi generacionak nem tunt annyira ertelmetlennek vagy kilatastalannak.

A tobbseg mar felig alkesz volt mielott katona lett volna. Ott meg aztan konnyebben jutottal alkoholhoz mint levegohoz.

nov. 1. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahogy fent is írják - vedelt a kommunizmusban mindenki IS, a rendőr, a tűzoltó, a vasutas, a gyári melós, az építőiparban dolgozó, a tanár stb. Nem volt kivétel a sereg sem.
nov. 1. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:
28%

Ezt ugy irjátok ide,mintha manapság már mindenki tiszta sportos,meg antialkoholista lenne.Senki nem iszik,csak bezzeg a régiek ittak!!

Ajánlom elmenni pár helyre pld fesztiválokra,bárakba,bulikba,kocsmákba,munkahelyekre, és egy kicsit szétnézni,hogy a mai fiatalok,középkorúak mivel csapják szét magukat.Az alkoholon kívül is!...

Érdemes lenne megkérdezni pár mentőst is ezzel kapcsolatban!

Nem!Nem vagytok sem jobbak,sem különlegesebbek!!

nov. 2. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 igen, ma is isznak az emberek, s a nem túl dicsőséges élmezőnybe tartozunk az alkoholfogyasztásban a világban. Ettől az alkoholfogyasztás statisztikailag is csökkent a kommunizmushoz képest.

Régen szinte népbetegség volt az alkoholizmus. A gyárakkal szembeni talponállók műszakváltáskor dugig voltak. Ma is vannak, de nem annyian! A boltban reggel ma már egyre több embert látni hogy energiaitalt vesz, nem pedig kéttengelyest, vagy reggeli rakétát.

S nem azzal van gond ha valaki buliban berúg (egészségére csak ne a detoxban kössön ki). Hanem azzal aki egész nap be van állva, hétköznap is piával kezd, majd folytatja egész nap.

nov. 2. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!