Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják, hogy a Magyar...

Miért mondják, hogy a Magyar Néphadseregben kemény alkoholizálás folyt? Azt nem büntették? Ha meg így volt, mi értelme volt az ilyen katonásdinak?

Figyelt kérdés

Itt írta valaki, hogy hadbíróság járt érte. Vagy nem vették ezt olyan szigorúan?

Bár sokan azt is írják, hogy ott tanultak meg piálni. De arra miért büszkék? Az olyan nagy dolog az életben?

2022. nov. 14. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Áh, a jó kis fagyálló, az ám a nyalánkság
2022. nov. 14. 14:58
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Ha komolyan vették volna az egész hadsereg börtönben ült volna.
2022. nov. 14. 14:59
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Az egészben pont a piálás volt a lényeg. A mai alkesz csövesek 90%-a ott indult meg a lejtőn. Rászokott a piára, véget ért a sorkatonaság, otthon az asszony nem kultiválta akkor meg elég volt egy válás, hogy az utcára kerülj.
2022. nov. 14. 15:01
 4/12 Salamon Bálint ***** válasza:
100%
Birosag ele csak akkor kerultel, ha valami balhet (pl ittasan balesetet) okoztal.
2022. nov. 14. 15:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha nagyon szigorúan vették volna, berácsozhatták volna a laktanyákat, úgy ahogy voltak.
2022. nov. 14. 15:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Itt írta valaki, hogy hadbíróság járt érte."

Nem járt érte semmi. Hadbíróság eleve csak hadiállapotban van. Kevered a katonái ügyészséggel. Valamiért valami meg eleve csak akkor jár ha elkövettél valamit, pl garázdaság. A szeszes ital fogyasztását meg 18 évet betöltött magyar állampolgárnak semmi sem tiltja. Szolgálatban tilos volt, ahogy neked is a munkahelyeden és munkaidőben. Nagyon félre vagy informálva.

2022. nov. 14. 15:35
 7/12 Dongaben ***** válasza:
100%
Anno a századparancsnokom félrészegen, ügyeletből kiment még piálni, és ekvették a jogsiját a rendőrök, mert kicsit sokat jelzett a szonda. Közben volt egy riadó, ügyeletes tiszt sehol... Semmi bünti. Még a jogsit is visszakapta 2 nap múlva.
2022. nov. 14. 15:50
 8/12 A kérdező kommentje:

6-os: nem én írtam, hanem pl. itt olvastam: "Ahogy fent is írták, ha szolgálatteljesítésre be voltál osztva ott nagyon nem vették jó néven ha részeg volt valaki, keményen megszívatták érte (hivatalosan akár hadbíróság elé is mehetett volna, de kerülvén a balhét beérték azzal hogy fogda és ugrott a kimenő hónapokra, plusz rendszeres fókázás, őrszolgálat).

A tisztek... hát ja, azok rendszeresen vedeltek. Annyi eszük azért nekik is volt hogy nagyjából tudták mikor gáz ha be vannak rúgva (mert olyan jellegű feladat van, pizsamás látogatás várható stb.), s mikor nem az."

Ezért tettem fel a kérdést, mert én szerencsére nem voltam sorkatona, nem is látom semmi értelmét ennek a felesleges bohóckodásnak, már akkor is egy ótvar baromság volt.

2022. nov. 14. 15:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkoriban valóban alkoholizálást folyt. De igen büntették, de a tiszt szívesen félre nézett egy-két üvegért cserébe. Sőt, olyat is hallottam már hogy az itt állomásozó ruszkik a tankokból kilopott hidraulikaolajból kotyvasztottak maguknak valamit amitől be tudtak állni.
2022. nov. 14. 21:24
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

Egészségedre, utána találka a kórházban, már ha addig életben maradsz.

2022. nov. 14. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!