Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaság adott valakinek...

A sorkatonaság adott valakinek valamilyen pluszt? Tanult ott valaki értelmes dolgot, aminek manapság is hasznát veszi?

Figyelt kérdés
Már nem azt, hogy szétloptak mindent, meg hogy inni, bagózni, hanem olyat, ami valóban hasznos a mindennapi életben.
okt. 11. 20:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
#10 nem választás kérdése volt, hogy bevonulsz-e vagy sem.
okt. 11. 21:50
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Nekem adott.
okt. 11. 23:00
 13/23 A kérdező kommentje:
11-es értem hogy nem te választottad, de attól még akkor is elveszett kizökkent időnek számít
okt. 12. 07:57
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
#13 igen, annak számított, de ettől még nem igazán volt mérlegelési lehetőséged, hogy mész-e vagy sem.
okt. 12. 13:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha ugy vesszuk igen.

Sajat boromon tapasztaltam hogy kozel sem olyan rossz mint ahogy sokan eloadjak. Maradtam meg 15 evet szerzodeseskent.

Ott osszeszedtem egy rakas logisztikai tapasztalatot, adminisztraciot, csapatvezetest, meg nemi muszaki tudast is.

Es ezzel a tudassal dolgozok most kulfoldon egy multinal.

okt. 13. 20:02
 16/23 A kérdező kommentje:
15-ös ha ez általában igaz lett volna ahogy te megélted, akkor így biztos lett volna értelme, de a többség csak a szívatással és az önkényeskedéssel találkozott sorkatonaként
okt. 13. 20:40
 17/23 anonim ***** válasza:
49%
#16 Neked halvány lila gözöd sincs arról amivel ott a töbség találkozott. Mivel akkoriban a nagy többségnek ez nem választható hobbi volt, a nagy számok törvénye alapján esélyed sincs rá hogy megtudd ki hogy élte meg. Minden évjárat minden laktanya és minden alegység másként élte ezt meg. Ezt nem azért írom mert visszakivánám de volt benne némi kihívás (ha más nem akkor az első három hónapban), és itt nem a szivatásokra gondolok. Persze lehetett volna ezt akkoriban is jobban csinálni és lehetne ma is (gondolj bele mit örömködne egy mai infós srác ha drónvezérlő lehetne), csak meg kéne hagyni az egyének kreativitását és szabadságát. De ez mint tudjuk ebben az országban és abban a közegben esélytelen.
okt. 13. 22:23
 18/23 A kérdező kommentje:
Hát ha szerinted a többségnek tetszett ez a felesleges időpocsékolás (már ha egyáltalán volt ilyen ember aki pozitívnak gondolta), akkor neked sincs sok fogalmad róla. Akkor miért nem szolgáltak tovább, miért nem maradt a többség a néphadsereg kötelékében?
okt. 14. 07:34
 19/23 anonim ***** válasza:
72%
Szó nem volt arról, hogy a sorkatonai szolgálat teljesítése tetszett a többségnek! Megtisztelhetnéd az ide válaszolókat annyival, hogy figyelmesen elolvasod a válaszaikat és nem arra mész rá, hogy mibe lehet még szerinted belekötni! Teljesen normális válaszokat kaptál eddig, de következetesen próbálod elvinni abba az irányba a kommunikációt, hogy ez megváltozzon. Nem kerül pénzbe elfogadnia senkinek sem azt, hogy mások másként gondolkodnak valamiről.
okt. 14. 09:20
 20/23 A kérdező kommentje:
Te hivatkoztál a 17-es hozzászólásodban a többségre, olvasd vissza magad. Az, hogy ez akkoriban nem fakultatív program volt, hanem kötelező, mit változtat bármin is? Én még élő embert nem láttam akinek ez tetszett volna, utólag is megátkozták. Meg mi volt benne olyan nagy kihívás? Bárki meg tudta csinálni, semmi bonyolult nem volt benne. Tetted amit parancsoltak, erről szólt. Meg el kellett viselni a szívatásokat, megalázásokat. Ha ebben szerinted bárki látott pozitívumot...
okt. 14. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!