Matematikai alapon ki lehet számolni, hogy mikor ér véget az orosz ukrán háború?
Valaki segítene nekem aki ért hozzá?
Úgy gondoltam, hogy van egy viszonylag hosszú front, ahol ha nincs meg a megfelelő emberállomány akkor összeomlik a front.
Azt szeretném tudni, hogy a napi elhalálozások átlag számával számolva mikor csökken le az ukrán emberállomány erre a szintre.
Csak hogy tudjam, hogy kb 5-10 vagy akármennyi év múlva következik ez be.
Sajnos én már túlzottan is pesszimista vagyok.
Olyan erők dolgoznak azon, hogy tovább menjen a háború, olyan gazdasági összefonódások jöttek létre ennek érdekében, hogy mindig megtalálnák a módját annak, hogy tovább menjen.
Ezért is írtam, hogy ameddig találnak olyan katonákat akikkel tudnak harcolni, addig küldeni fogják őket.
De egyszer el kell fogyni az embereknek, és most meg kell várni azt a pár évet.
Én így látom. Egyedül abban lehet bízni, hogy egy idő után annyira felgyorsul ez egész, hogy Oroszország gyorsabban bedarálja az ukrán emberállományt.
Utána meg jöhet keleten egy nagyobb háború, mert Oroszországnak értékesítenie kell majd a fegyvereket. Most lesz még egy Ország akik sorsa a fegyvergyártáshoz lesz kötve.
Szuper világ elé nézünk...
Kérdező, jól értem, hogy te most azt számolod, hogy mekkora az ukrán állomány létszáma és azt elosztod a halálozási számokkal?
Nem azért, de ezt nagy eséllyel fejben ki lehet számolni, ha rendelkezésére áll valakinek az a két szám amit el kell osztani egymással:D De ha nem, még mindig hasnzálhatsz számológépet.
Erre te megkérdezed a mesterséges intelligenciát, amiről köztudott, hgoy akkor is magabiztos választ ad, ha abszolút fogalmatlan a témában :D
Nomeg az olyan apróságokat mint a stratégia, felszerelés, elltáottság, politika, kommunikációs hadviselés stb... bele se számolod.
Mi lenne ha hagynád ezt a témát?
Matematikailag minden az USA elnökválasztástól függ ezért ezt jól figyeld.
Republikánusok nyernek Trumppal az élen: A háború max 2 évig tart-mivel Trump nem ad több zsét ha ukránok nem hajlandóak kompromisszumra, már pedig pénz nélkül az ukránoknak LŐTTEK.
Demokraták győznek Harrisszel az élen: A háború még eltart vagy 10 évig az ukránok besorozzák akár a 16-24 éves korosztályt kapnak pénzt fegyvert és 10 évig ugyanúgy folytatódik a háború tovább mint ahogy most folyik.
Tisztán matematikai modellekkel NEM lehet egyetlen jövőbeli folyamatot sem teljesen megjósolni - legyen az háború vagy éppen kőolajár, dollár-euró keresztárfolyam stb. Egyszerűen azért, mert túl sok a paraméter amelyeknek az apró változása is jelentős hatást gyakorol a végeredményre. A társadalmi-gazdasági változásokat egyetlen matematikai modell sem képes lekövetni!
Ami az élőerőt illeti, mindkét fél elégséges tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy a jelenlegi ütemű "elhasználódás" mellett is akár még 20 évig is folytatni tudják a háborút. Nem ez fogja a háború sorsát eldönteni.
Becsléseket lehet prognosztizálni.
Ehhez meg kell vizsgálni a háború eddigi menetét.
Ha ezt egy konstans,illetve majdnem állandó folyamatnak tekintjük.
pld
Nyugati támogatás
a lakoság tűrőképessége
emberi állomány
kiképzés mértéke
változók belekalkulálása
pld több fegyver,több pénz,orosz hajlandóság változása
(Itt azért érdemes megjegyezni hogy túlzóan,döntő mértékben befolyásoló tényezők,eltérő hozzáállás nem igazán várhatóak.Csupán időben lehet eltérés.)
stb
Akkor matematikailag valami kijöhet.Elméletben!!
Ja és a háborúk nem akkor érnek véget,mikor az utolsó ember meghal,vagy mikor az utolsó BTR,repülő,töltény stb elfogy.
Az akarat,a hajlandóság elvesztése a háborúra mindig megelőzi a képességet.
Ez igy volt mindig(mint ahogy irtam is,kihangsúlyoznám ,nem csatákról beszélek,hanem háborúkról).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!