Lehet-e jelentkezi Különleges Műveleti Zászlóaljhoz, ha csak az egyik szememre vagyok szemüveges?
Az utóbbi időben foglalkoztat a Honvédség, azon belül is a külföldi kiküldetések. Jelenleg civilként dolgozom (27/F), viszont kezdem úgy érezni, hogy nem egy irodai munkát szeretnék végezni nyugdíjas koromig. A sereg már régebben is érdekelt, de valahogy sosem vettem rá magam a jelentkezésre. Most viszont elgondolkoztam rajta, arról találtam infót, hogy a dioptria kizáró ok lehet pl tüzér, felderítő alakulatokhoz, de arról sajnos nem, hogy ez akkor is érvényes-e ha csak az egyik szemem rossz? (Az egyik szemem 2,5 dioptriás, azzal is max 50%-ig javítható, a másik azonban tökéletes). Illetve ha ezekhez még kizáró ok is lenne, van-e esetleg olyan alakulat, ahova nem (és nem logisztikai munkára gondolok)
Már persze ha a 27 éves kor alapvetően nem késő belevágni ilyenbe :)
KMZ-be biztos hogy nem kerülnél. Oda sajnos már szerintem alapból sem, mert a legjobbak legjobbjait választják ki. A rendszeresen sportoló (sőt küzdősportokat űzők), tökéletes látású, makkegészséges fogazatúak is nagyon sokszor elhasalnak a kiválasztásin.
Lövésznek még jelentkezhetsz, de végzettségedhez, képességeidhez igazodóan még nagyon sok más feladatkör is nyitva állhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!