Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetne linkelni egy térképet...

Strongest kérdése:

Lehetne linkelni egy térképet Hitler bukásakor a bunkerről és a környezetéről?

Figyelt kérdés
Sajnos többórás keresgélés után sem találok magyarul. Németül, angolul stb. meg sem próbáltam, mert nem tudok idegen nyelven. Olyan térkép kellene, amihez fel vannak írva az utcanevek, épületek, érdekelne, hogy hol volt a leszállópálya ahonnan ki szerették volna menekíteni és merrefelé az ellenséges csapatok. Hálás köszönet érte mindenkinek!

jan. 25. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne már. Én se tudok nyelveket, de Führerbunker Berlin map. Csak úgy hirtelen:

[link]

jan. 25. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:

A tripadvisoron van térkép - angolul meg gondolom tudsz :)

S rengeteg magyar nyelvű leírás is van, több minden van most felette, panelház, parkoló, étterem. Anno berobbantották, részben feltöltötték és építkeztek rá.

jan. 25. 21:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A Wikipédia szócikk valóban van róla. Ha bunkerben töltött hétköznapok érdekelnek olvasd el az egyik titkárnője Traudl Junge naplóját. Megjelent könyvalakban a címe: Az utolsó óráig.
jan. 25. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:

1.# tényleg abszolúte nem tudok keresni, de a leírásomban ettől részletesebb térkép érdekelt.

2.# ne haragudj, de olvasd végig figyelmesen, még bele is írtam, hogy "nem tudok idegen nyelven" (ennek oka, hogy hallássérült vagyok, az általános iskolai nyelvtanáraim meg a könnyebbik utat választották: felmentettek belőle, ne kelljen vesződniük velem).

Egyébként nem leírásokra vagyok kíváncsi illetve arra, hogy MOST mi van ott, hanem a korabeli utcanevekre, elnevezésekre stb.

jan. 25. 22:01
 5/7 A kérdező kommentje:

3# könyörgöm! Nem az érdekel! Egy korabeli térkép érdekel, épületekkel, utcákkal feliratokkal (milyen épület, melyik utca stb.)

Tudom mi történt, tisztában vagyok vele, láttam filmeket, a Bukást, láttam Traudl Junge-t, a könyvét nem olvastam, mert nem érdekel. Az sem érdekel, hogy most autóparkoló van felette vagy mi van felette, hanem az, hogy akkor és ott hogyan voltak az épületek, az utak-utcák stb.

jan. 25. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
#4 sajnálom :( viszont idegen nyelvet lehet "írásban" is tanulni (szótárral és sok-sok gyakorlással). Az angolt érdemes, most már mindenhol azt használják.
jan. 25. 22:19
 7/7 anonim ***** válasza:
jan. 26. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!