Én 16 éves vagyok, de asztmás nagyobb futásokat szoktam bírni a felülést, fekvőtámaszra gyakorolok és egyre jobban megy kérdésem hogy asztmásan egyálltalán felvenénnek? (A ZMNE-re szeretnék majd járni)
ZMNE Az mit takar?
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem?
Ha igen akkor itt a tájékoztató,itt meg tudod nézni,hogy mik a követelmények..
De nem árt tudnod,hogy az asztma sok helyen kizáró ok..
Nem vesznek fel, énis aszthmás vagyok és már utána jártam:(
Egyébként attól, hogy jobban bírod még felnőtt korodban bármikor kijöhet rajztad erősebben...és az eléggé gázos
Kérdező nálad teljes a képzavar!
Akkor nézzük sorban:
1, Keresztapád valószínűleg még a kötelező sorkatonaság idején lehetett asztmával katona. Nem keverednő össze a ma alkalmazott önkétes rendszerrel!
2, A Zrínyin igen is kizáró ok az asztma.
3, A pilótáknál sokkal, de sokkal szigorúbb az egészségügyi alkalmassági mint egy mezei lövésznek.
4, A ZMNE hivatásos tiszteket képez a Magyar Honvédségbe, ennek tükrében nem tudom hogy hoztad össze az utolsó kommented: "meg sztem a ZMNE-be még fel vennének csak a honvédségbe nem". Ha a Honvédségbe nem vennének fel, szerinted miért vennének fel tanulni egy a Honvédség számára tiszteket képző iskolába? Hogy a ZMNE elvégzése után ne vegyen fel?:)
"és még azt elfelejtettem hogy pl. egy pilóta nincs kitéve akkora fizikai terhelésnek mint egy gyalogos"
Ez a mondat fordítva még igaz is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!