A régi német sisakoknál az a csúcsos dolog, az miért alakult ki, és mi célt szolgálkt,? Volt neki egyálltalán értelme>
Főként dísz volt, és 1914-ig nem is fémből, hanem bőrből készült, tehát a kardcsapásokat igen nehezen védhette ki. Ebben az időszakban már főként lőfegyverekkel harcoltak. Egyébként más országokban is hordtak hasonló sisakokat, csak különböző méretű és alakú fejdísszel.
A világháborúban viszont a bőrből készült sisak nem nyújtott védelmet, a fejdísz pedig feltűnő volt, így lecserélték egy teljesen más dizájnra, aminek a célja már a valós védelem volt.
# 5
A Pickelhaube sisak csúcsdísze fémből készült, nem bőrből, olvass utána.
Kedves kérdező!
A Pickelhaube sisak hegyes csúcsdísze alapvetően dísz.
A sisak eredetileg orosz eredetű, onnét vették át a poroszok, az eredeti orosz változaton egy stilizált, lángot vető kézigránát volt a csúcsdísz, a porosz változaton ezt cserélték hegyes csúcsdíszre.
Magyarul is lehet olvasni róla:
# 7
Semmi gond.
A Pickelhaube sisaknak voltak fém lovassági változatai is.
Kizárólag díszszemléken hordták cserélhető lószőr sisakforgóval és a nehézlovasságnál sas alakú sisakdísszel is, de normál körülmények között a csúcsdíszt használták.
Ja tényleg, ennek ez a neve. Régebben tudtam, de elfelejtettem.
Menő.
Amúgy hülyeséget mondok lehet, de az osztrákoknák volt.hasonló, legalábbis díszes.
K.u.k kötelékeiben, magyar alakulatok?
Meg amitől tartok, hogy hülyeség, a Fővárosi Rendőrség? Nincsen most előttem, de azon nem valami hasonló van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!