Ki nyerjen a háborúban, Oroszország, vagy ukrajna?
aug. 12. 09:29
aug. 12. 09:32
#4: Hát akkor tényleg nem sok eszük van az oroszoknak, ha indítanak egy olyan háborút, amivel csak veszítenek és amelyben úgyis csak Amerika nyer.
aug. 12. 09:43
Inkább Ukrajna nyerjen, mint Oroszország, de ha valaki nagyon ukránellenes, akkor az egyetlen vállalható mondás az az, hogy minden pofon jó helyre megy. Ugyanis tényszerű, hogy az oroszok sokkal de sokkal többet ártottak nekünk mint az ukránok, Ukrajna ugyanis de facto csak 30 éve létezik.
aug. 12. 10:37
Bandera is csak 30 éve létezik, mi?
aug. 12. 10:53
Hagyjuk már Banderát. Ilyen alapon Decebal is lehetne is román. Meg Mátyás király is lehetne román, meg Petőfi is szlovák. Meg Rákóczi is szlovák. Ukrajna de facto 30 éve létezik, az hogy az országgá alakulásuk során voltak kiemelkedő személyek, akikre felnéznek, az egy másik dolog. Ráadásul Bandera német-magyar szövetségben harcolt az oroszok ellen.
aug. 12. 10:56
Ez az "Ukrajna 30 éve létezik" épp olyan nonszensz, mintha azt mondanánk, hogy Magyarország csak 35 éves. Közben tudju, hogy Magyarország nagyjából a 9-ik században jött létre. Ukrajnának éppen így a 9ik század végéig nyúlik vissza a történelme.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy húsz, harminc vagy ezer éves. Egy szuverén államot megtámadott egy másik ország. Itt a szuverén, önáló államnak egyértelműen joga van ahhoz, hogy a területi integritását megvédje és megtartsa. Ez egy nagyon egyértelmű helyzet. Nyerjen Ukrajna, mert ha nem nyer, az azt jelenti, hogy még mindig lehet (sikeres) hódító háborút vívni. Ha nyer, az azt jelenti, hogy a háborúk korának vége.
aug. 12. 11:13
Ha Ukrajna a 9. századtól létezik, akkor Hunniát nyugodtan nevezhetjük Magyarország jogelődjének.
Egyébként meg igazad van. Szerintem is tök mindegy hány éves Ukrajna, Oroszország megtámadta Ukrajnát, úgy hogy szerződésben vállalta hogy nem fogja. Innentől kezdve jogilag és morálisan is Ukrajnát illik támogatni. (14-es és 16-os voltam)
aug. 12. 11:16
19/59 A kérdező kommentje:
ukrajnának nem volt baja a lopott területekkel, akkor most se legyen baja, hogy visszalopják, akarom mondani visszakerül a jogos tulajdonosához. Egyébként megszegtétek Horthy szavait, nem támogathatjuk olyan ország területi integritását, amely a mi földjeinket bitorolja, egy jobb világban hazaárulásért fel lehetne titeket akasztani, bár tudom, nektek nincs hazátok!
#18-as vagyok: hát ha lenne igazi katonásgunk meg igazi szuverenitásunk és a világ nem lenne ennyire tömbösödve, akkor valóban gigachad művelet lenne bevonulni Kárpátaljára. De a magyar honvédség olyan ramaty állapotba van, hogy csak a Kárpátalján hagyott ukrán alakulatok elsétálnának 48 óra alatt a Balatonra, szóval felesleges szájkarate arra gondolni revizióra gondolni. Ahhoz kéne hadsereg meg gazdaság.
aug. 12. 11:33
Kapcsolódó kérdések: