Hogy kell ölni? Én katona szeretnék lenni és ha olyan alakulatba kerülök akik valóban gyakran ölnek akkor nem tudom milyen érzés lehet vagy mennyire tudnám megtenni, nem vagyok valami empatikus mint szerintem mint az ismerőseim szerint?
Jelentkezz katonának.
A hadseregeknek évszázadok alatt kialakult eljárásai vannak arra, hogy ha azt mondják ölj, te gondolkodás és lelki gondok nélkül megtedd.
A gyakorlati helyzet meg az, hogy a rengeteg katona készül, hogy milyen lesz, amikor szemben áll az ellenséggel de a legtöbb katona még háborúban álló országokban sem látja az ellenséget, mert a fronton harcolókat szolgálja ki. (hadtáp és társaik)
A harctéren az esetek 99.99%-ában nem látod az ellenséget közelről meghalni. Tüzet nyitsz egy apró sziluettre a távolban és max. azt látod, hogy felbukik, de nem mész oda megnézni hanem fedezékbe húzódsz, vagy pozíciót váltasz hogy téged ne találjanak el.
Viszont ha nem bírod a vér látványát akkor tényleg ne menj katonának. Éles helyzetben látni fogsz súlyos sérüléseket, halottakat - a bajtáraidat, mivel ők vannak a közeledben.
Azt gondolom, hogy ha ölni kell, sem saját elhatározásból teszed meg ezt - azt megelőlegezve, hogy nem teljesen felesleges kegyetlenkedésre utasítanak - katonaként, hanem parancsot teljesítesz, harcfeladatot hajtasz végre.
Abban az egyben biztos vagyok, hogy minimum az első estnél újra gondol sok mindent az addig embert még nem ölő katona, aztán megtanulja feldolgozni az eseményt, - amelyet felgyorsíthat, ha egyszer-kétszer közelebbről néz szembe a halállal, mint ami még elfogadható számára. -Pl. többször majdnem agyon lövik vagy sorozatban, de alig úszik meg egy-egy közelében történt robbanást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!