Amikor sorkatonák voltatok, messze helyeztek el titeket a lakóhelyetektől?
Sokszor hallottam már, hogy minél messzebb próbálták a sorkatonákat a lakóhelyüktől elvinni.
De példát még nem találtam, pedig rengeteg ismerősöm van.
Székesfehérvár mellett élek, de még a néphadseregben is sokan 15 km-re, fehérváron voltak, A veszprém megyeieket Devecserbe, Pápára vitték, maximum 50 km-re. Dunántúliak talán Szabadszállásig jutottak.
Volt extrém eset, ahol Pl. egy szentgotthárdit elvittek Sátoraljaújhelyre, vagy Csengerbe?
Pesti vagyok és Zalaegerszegen voltam másfél évet. 200 km:)
De jól éreztem magam,szerencsére normális alakulat, jó tisztikar volt.
Nagytarcsán rengeteg borsodi srác szolgálta le a sorkatonai idejét.
-Miskolc, Szerencs, Edelény, Szuhakálló, Sajószentpéter, Szikszó, Kazincbarcika, Ózd, Bánhorváti, Rakaca, Bánréve, Tiszalúc...
Nem az volt a szempont, hogy minél messzebb vigyenek. Hanem a nagyobb távolságban lévő szolgálati helyek inkább annak voltak "köszönhetőek" hogy 0 humánum volt az "élőerő" elosztásában. Ha a váltáshoz teszem fel Sopronban kellett a következő x ember adott feladatkörben akkor úgy hellyel-közzel megnézték ki van közel és odarendelték, de ha nem volt a környéken annyi bevonuló akkor vitték messzebbről is.
A szolgálati helyek, laktanyán befogadóképessége nem igazodott az adott területi egység "vonulóképességéhez" ezért irányítottak oda távolabbról is állományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!