Milyen fegyverek voltak a tengelyhatalmaknál ?
Amit írsz, az a háború első felére igaz. Nézz utána mondjuk a Ki-84-nek, az egyenrangú az Fw 190D-vel. 1944-től a császári hadsereg fő vadászrepülőgép típusa. De pl. a G4M-et is páncélozták már a háború második felében. Vagy ott a Ki-67 Hiryu, a Ki-49 Donryu, a Kawanishi Shiden és H8K. Hajóknál pedig nem csupán a hordozókra gondoltam. Nézd meg a japán könnyű- és nehézcirkálókat, elég veszélyesek voltak. (Jáva tengeri csata, vagy a Savo-szigetnél 1942. augusztus 9-én vívott éjszakai ütközet:
[link] )
Az A6M Zero 1941-42-ben (A6M2 változat) érezhetően felülmúlta angol-amerikai kortársait...1943-ban azonban az amiknál megjelent az F6F Hellcat, amely sokkal erősebb motorjával és kiemelkedő tűzerejével, masszív, szívós kivitelével megoldotta a Zero-problémát. A Zero nagy hibája a sebezhetősége és a mérsékelt motorteljesítmény volt. (A manőverezhetőség és a hatótávolság érdekében.) A japánok nagy hátránya 1944-45-ben a tapasztalt pilóták hiánya volt. Meg tudtommal mind a hajóknál, mind a repülőgépeknél sújtotta őket az üzemanyag/nyersanyaghiány is. Pont a legjobb új generációs vadászból, a Ki-84-ből (ez a gép állta a legjobban a sarat a Thunderboltokkal, Mustangokkal, és a Macskákkal szemben és a hatótávolsága is kiemelkedő volt) azért elég jelentős mennyiség épült: több mint 3500. A "Hayate"-nek a védettsége is megfelelőnek értékelhető. Csak az előbb ismertetett okok...
Amint fentebb írtam, az Fw 190D egyenértékű megfelelőjének tekinthető ez a nálunk kevésbé ismert gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!