Zelenszkij célja, hogy Ukrajna eddig sértetlen részeit is lerombolják az oroszok?
A hír:
Ukrajna engedélyt kért az USA-tól, hogy oroszországi célpontokat lőhessen amerikai fegyverekkel.
Mivel kiverni nem tudják az oroszokat, ezért az orosz területek támadására még nagyobb ukrajnai rombolás lesz a válasz.
"Oké. De akkor ne hisztikézzen senki, ha a hivatásos állományunkat semmirekellő, ingyenélő bandának tartom."
Itt egyedül te hisztikézel a viszkid mellől, mindenkit annak tartasz, aminek akarsz, mi meg téged annak, aminek akarunk.
Menjél vissza a fekete öltönyödben az irodádba, vagy áruld tovább az epret a piacon!
Azt meg ugye el sem tudod képzelni, hogy nemcsak neked vannak kisgyerekeid, hanem a katonáknak, rendőröknek, tűzoltóknak is. Ők is végzik minden nap a kötelességüket, ahogy te, ők is adóznak a fizetésükből és kockáztatják az életüket minden nap a te gyerekeidért is.
Ha nem tetszik, költözz el egy szigetre, ahol nincs katonaság és adózzál ott.
Vagy nyújtsál be egy törvényjavaslatot, hogy meghatározhasd mire költheti az adódat az állam.
[tegnap 18:08]: "Azt meg ugye el sem tudod képzelni, hogy nemcsak neked vannak kisgyerekeid, hanem a katonáknak, rendőröknek, tűzoltóknak is."
- Már miért ne tudnám elképzelni?
"Ők is végzik minden nap a kötelességüket, ahogy te, ők is adóznak a fizetésükből és kockáztatják az életüket minden nap a te gyerekeidért is."
- Az nem világos a kommentjeid alapján, hogy ezek közül a katona mi a retek kötelességet végez. Azt tudom, mit csinálok én, tudom, mit csinál a tűzoltó, tudom, mit csinál a rendőr. És köszönöm nekik, tényleg, értékelem a munkájukat, és kifejezetten nagyra tartom, amikor az életüket teszik kockára (bár azért ez nem túl gyakori, de tényleg minden elismerésem és hálám érte). Köszönetemen túl (amit megenni nem lehet) örömmel adózok is érte, hogy ezek az emberek megéljenek, a családjuknak megfelelő életszínvonalat biztosítsanak, és a munkájukat jó körülmények között és magas színvonalon végezhessék. És azt csak remélni tudom, hogy ők is elfogadják az én munkám társadalmi hasznosságát (amit sem eperárusként, sem öltönyös irodai dolgozóként végzek).
A katona böki a csőröm. A korábbi kommentjeid alapján annak szerinted nem kell az életét értem kockáztatni. Vagy úgy bármit csinálni. Ne várjam el tőle, hogy egy külföldi fegyveres konfliktusban részt vegyen (menjek én önkénteskedni, írod te), az itthoni fegyveres konfliktusban meg rögtön engem soroznak (meg az egész családomat, írod te). Ha ez tényleg így van, akkor tőle minden fillér adót sajnálok. Amikor egy legénybúcsún lézerharcoltunk (ez volt a vőlegény egyik hobbija), azért mi fizettünk érte. A magyar honvéd ezt csinálhatja minden nap igazi fegyverekkel, és azért is mi fizetünk. Legalábbis te abban a szellemben írsz, ami semmilyen kötelességre nem enged következtetni. Az élet kockáztatását hagyjuk is.
"Vagy nyújtsál be egy törvényjavaslatot, hogy meghatározhasd mire költheti az adódat az állam."
- Magyarország Alaptörvénye pontosan meghatározza, kik nyújthatnak be törvényjavaslatot. Ilyenek a parlamenti képviselők, ilyenek a kormánytagok. Én nem rendelkezem törvénybenyújtási jogkörrel. A szavazatommal kis mértékben és közvetve tudok hozzájárulni a törvények alakulásához.
És nem feloszlatni szeretném a magyar honvédséget. Azt szeretném, ha hatékony, ütőképes és jól használható lenne. Jelen pillanatban azonban Magyarországon az folyik, hogy egyrészt óriási összegeket költünk el a haderő fejlesztésére (ami valószínűleg helyénvaló, fegyverkezik az egész világ, nagyon is benne van a szörnyűség a levegőben), mellé meg megy a kommüniké, hogy mi nehogy beavatkozzunk, mert akkor idekerül a háború, és akkor majd sorozni kell.
"mellé meg megy a kommüniké, hogy mi nehogy beavatkozzunk, mert akkor idekerül a háború, és akkor majd sorozni kell."
Értelmes ember vagy, ezért kérlek, hogy gondolkozz!
Szerinted mit lehetne elérni a 15 ezer magyar katonával az ukrán fronton? A háború 2 éves folyása szerint napi ezer fő a veszteség a két oldalon. Akik éppen védekeznek, ott kevesebb, akik éppen támadnak, ott több.
Az ukránok is, oroszok is hadititokként kezelik a veszteségeiket, nyugati becslések szerint eddig 300-500 ezer fő halt meg a háborúban mindkét oldalon. És ez valószínűleg csak a halottak száma, ennek kétszerese lehet a sebesültek, hadirokkantak száma.
Senki nem akar harcoló alakulatokat küldeni nyugatról, egyik politikus sem szeretne ugyanis országa zászlajával letakart koporsók százai vagy ezrei mellett pózolni az elesett hősöknek járó dísztemetéseken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!