Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Megúszhatom a sorkatonaságot,...

Megúszhatom a sorkatonaságot, ha OCD-m van? Pszichiáterhez járok, gyógyszert szedek.

Figyelt kérdés

2024. máj. 12. 00:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De én sorkatonaságról beszéltem. 0% az esélye annak, hogy háború legyen.
2024. máj. 28. 21:15
 12/19 BécsiFehér ***** válasza:
#10: Az éjszakai ágybavizelést én némi szarkazmussal ajánlottam, nekem nem lenne képem ilyenre hívatkozni. A sereg helyében meg azt mondanám, hogy majd bepelenkázunk éjszakára :)
2024. máj. 28. 21:55
 13/19 anonim ***** válasza:

#12 az enurézis a "végén" már alkalmatlansági ok volt - pszichológiai szakvéleményt követően. Szorongásos tünetegyüttes és előfordult, hogy katonát e miatt addig szekáltak a körletben hogy az öngyilkos lett. Hasonló okból volt alkalmatlansági ok a homoszexualitás is - szintén volt ebből haláleset.

#11 NINCS sorkatonaság és nem is lesz semmiféle sorozás csak rendkívüli (háborús) helyzetben. Az OCD-d akkor alkalmatlansági ok, ha magadtól jelentkeznél hivatásosnak.

2024. máj. 28. 22:02
 14/19 A kérdező kommentje:

De most sokat beszélnek arról Európa-szerte, hogy visszahoznák.

Ha tegyük fel lenne itthon is, akkor megúsznám az OCD-m miatt?

2024. máj. 28. 22:12
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 akkor meg, de nem fogják nálunk visszahozni. Értelme sincs és túl nagy a társadalmi ellenállás. Szinte 100% bukta lenne bármelyik pártnak aki ezzel próbálkozna.
2024. máj. 28. 22:15
 16/19 BécsiFehér ***** válasza:

#13: Én egy embert ismertem, akit a "végén" (amikor már fél lábon állva is ki lehetett bírni azt a félévet) ilyen alapon nyílvánítottak alkalmatlannak, miután kiokosították, hogy mondja ezt. Mivel az apósa nagyhatalmú főorvos volt, az orvosi részt lezsírozták neki, pszichológushoz kellett járnia ugyan, de csak alibiként jelent meg, ha nem csak "papíron". Azt hiszem, alternatív szolgálatot végzett helyette a munkahelyén, de jócskán redukált fizetésért.

Presszer Gábor könyvében olvastam, hogy ő hypertónia miatt lett alkalmatlan, miután egy orvos-barátjától kapott koffeintablettákat bevette a vizsgálat előtt. (Az akkori vezető pop-együttesek tagjai között kevés a katonaviselt ember.)

2024. máj. 29. 11:36
 17/19 A kérdező kommentje:

"Presszer Gábor könyvében olvastam, hogy ő hypertónia miatt lett alkalmatlan, miután egy orvos-barátjától kapott koffeintablettákat bevette a vizsgálat előtt. (Az akkori vezető pop-együttesek tagjai között kevés a katonaviselt ember.)"

Érdekes. Akkor ha vizsgálat előtt megiszok egy nagy adag Monstert, akkor meg is úszhatom

2024. máj. 29. 16:33
 18/19 BécsiFehér ***** válasza:
Azért nem volt ilyen egyszerű az esete, majd holnap részletezem.
2024. máj. 29. 20:25
 19/19 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Pressertől első alkalommal megkérdezték, hogy mi a foglalkozása, mondta, zeneművészetire jár és játszik egy zenekarban is. Melyikben? Az Omegában. Ahogy kijött, rosszul lett, mert túladagolta a koffeint. Visszahívták néhány hónap múlva, akkor is bevette a koffeintablettákat, 180/100 volt a vérnyomása. A sorozóparancsnok azt mondta az orvosnak, hogy nem sok hasznát vennénk így, nem igaz? Az orvos kiment, a tiszt meg Presser elé tolt két lány igazolvány fényképét, azzal, hogy a hátulján vannak a nevek, a lányai, két klubtagságit kér nekik az Omega-klubba, erre a címre küldje...
2024. máj. 30. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!