Újra lesz sorkatonaság Európában?
Kötelező sorozást és katonai szolgálatot akar Manfred Weber a Néppárt frakcióvezetője bevezetni az EU országaiban.
A megdöbbentő az, hogy elgondolását egyre többen támogatják.
Egy év lenne a katonai kiképzés tervezett időtartama.
Magyarországnak muszáj lesz szintén bevezetni, ha így döntenek?
Engem ez nem érint már, én már leszolgáltam az időmet még a Varsói Szerződés katonájaként, de azt hittem, nem kell már ilyenekkel foglalkozni. A teljes értelmetlenségét csak az érti, aki volt már katona.
Akkoriban a NATO ellen fenekedtünk és mindent megtettünk volna, amit csak parancsoltak.
Eléggé tartok attól, hogy nem a NATO megerősítését fogják szorgalmazni, hanem EU hadsereget akarnak felállítani, ami teljesen új militarista szemlélettel fog járni, így minden lehetséges.
Ez olyan horderejű kérdés, hogy nem számít a mindenkor aktuális magyar kormány véleménye.
Igazából én csak módjával politizálok és egyáltalán nem kívánom, de a mostani miniszterelnök simán kaphat mondjuk infarktust, azzal a Fidesz padlóra is van fektetve és utána már megint nem kell sok, hogy magyar bakák masírozzanak a Don-kanyarba, és országunk megjelenik az atomcsapás térképeken is, bár lehet, hogy jelenleg is rajta vagyunk.
Egy dolog nem világos jelenleg, hogy Kínának sikerült e valamennyire lehiggasztani a kedélyeket, mert azt gyanítom, aligha a kecskeméti akkugyár miatt tette meg az európai utat Micimackó.
Nem értem, miért utálja, mikor csak ettől a névtől valóságos szeretethullámra számíthat Hszi Csin Ping Európában.
Megteheted, de abban biztos vagyok, hogy nem jó ötlet figyelmen kívül hagyni egy behívót.
Ledarálnak sec-perc, nem lehetnek kíméletesek veled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!