Aki annak idején megúszta a sorkatonaságot, milyen megjegyzést kapott környezetétől?
#11-12
Minden világos. 10-re még: és akkor még a fiatalokra mondják-fiatalság, bolondság :)
"Simlis"-nek tartották, ha összeköttetései révén úszta meg. Már 90 után, egy kollégám "vallási okokból" kibulizta magának az alternatív szolgálatot, róla azt mondtuk (a háta mögött), hogy jobb is így, kimondott antikatona lett volna.
Több ismerősöm vállalt bányában 5 év földalatti munkát, így mentesültek a sorozástól. Nem irigyeltem tőlük, én nem vállaltam volna.
Egyébként, amikor 18 éves koromban "összeírásra" mentem és ott alkalmasnak találtattam a sorkatonai szolgálatra, sajnálkozva mondtam ezt akkori barátnőmnek. Azt válaszolta: "még jó, hogy alkalmas vagy rá".
#14: "Ő lefizetett valami orvost hogy alkalmatlanná nyílvánítsák."
Egy ilyen döntés nem egyetlen orvoson múlott.
Mondom, bizottság döntött róla, nem lehet mindenkit lefizetni. Az más, ha az illetőnek magas helyen van jóakarója (az én időmben külön kifejezés volt erre: nagykabát, a beszélő köntös, Hasznos alezredes), és onnét "leszólnak", vagy ha valamilyen nagytekintélyű orvos áll az ember mögött és annak rendeli alá magát a többi.
Nem mondom, hogy nincs ilyen, láttam embert nagyon hamar leszerelni "fejzúgás" tünetével, és csodásan "meggyógyulni", miután utolsó nap a raktárban leadta a cuccait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!