Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki annak idején megúszta a...

Aki annak idején megúszta a sorkatonaságot, milyen megjegyzést kapott környezetétől?

Figyelt kérdés

ápr. 23. 21:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
10: Ha mondjuk volt egy lányuk, akinek Pistike udvarolni akart, akkor esetleg képesek voltak azért eltiltani tőle, mert nem volt katona. Sajna ilyen is megesett.
ápr. 29. 18:24
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy a faluban minden hülyeséget kipletykálnak, és hogy ennek mennyire nincs jelentősége a valóságban, mert egyébként normális ember qvára lecarja azt, hogy a másik mit gondol róla, ha ő egyébként rendesen él, mások ilyen irányú véleménye nem mérvadó, az meg kit a faxt érdekel, hogy volt-e valaki katona vagy sem. 5ös voltam
ápr. 29. 18:44
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

#11-12

Minden világos. 10-re még: és akkor még a fiatalokra mondják-fiatalság, bolondság :)

ápr. 29. 19:30
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A nagybátyám kamionozott amikor behívták. Ő lefizetett valami orvost hogy alkalmatlanná nyílvánítsák. Senki nem szólt semmit...
máj. 9. 08:27
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
#11 Kérdés, azért tiltották, mert nem volt katona, vagy azért mert MÉG nem volt katona. Azaz mi lesz azalatt az idő alatt, amíg a fiú katona?
máj. 9. 10:29
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
15: Természetesen azért, mert nem volt alkalmas a katonaságra. Úgy gondolták, hogy akkor nem lehet erős és életrevaló, egy ilyenhez nem adják hozzá a lányukat.
máj. 9. 13:22
 17/24 BécsiFehér ***** válasza:
100%

"Simlis"-nek tartották, ha összeköttetései révén úszta meg. Már 90 után, egy kollégám "vallási okokból" kibulizta magának az alternatív szolgálatot, róla azt mondtuk (a háta mögött), hogy jobb is így, kimondott antikatona lett volna.

Több ismerősöm vállalt bányában 5 év földalatti munkát, így mentesültek a sorozástól. Nem irigyeltem tőlük, én nem vállaltam volna.

Egyébként, amikor 18 éves koromban "összeírásra" mentem és ott alkalmasnak találtattam a sorkatonai szolgálatra, sajnálkozva mondtam ezt akkori barátnőmnek. Azt válaszolta: "még jó, hogy alkalmas vagy rá".

máj. 28. 10:24
 18/24 BécsiFehér ***** válasza:
42%

#14: "Ő lefizetett valami orvost hogy alkalmatlanná nyílvánítsák."

Egy ilyen döntés nem egyetlen orvoson múlott.

máj. 29. 11:40
 19/24 anonim ***** válasza:
88%
Pedig bizonyos összegért bárki félre tud nézni, a korrupció meg katonáéktól sem szokott távol állni...
máj. 29. 11:47
 20/24 BécsiFehér ***** válasza:
100%

Mondom, bizottság döntött róla, nem lehet mindenkit lefizetni. Az más, ha az illetőnek magas helyen van jóakarója (az én időmben külön kifejezés volt erre: nagykabát, a beszélő köntös, Hasznos alezredes), és onnét "leszólnak", vagy ha valamilyen nagytekintélyű orvos áll az ember mögött és annak rendeli alá magát a többi.

Nem mondom, hogy nincs ilyen, láttam embert nagyon hamar leszerelni "fejzúgás" tünetével, és csodásan "meggyógyulni", miután utolsó nap a raktárban leadta a cuccait.

máj. 29. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!