A Bombázás felesleges volt ?
Felesleges háború idejét ipart bombázni? Ez új nekem.
Mit vártál mit bombáznak, parkokat?
# PMC Wagner
A németek előirányozták 200 Párduc harckocsi legyártását. A bombázás nyomán 20-at tudtak legyártani, nagy nehézkesen.
És azoknál mind a nyers, mind az ötvözőanyagok hiánya miatt rideggé, és törékennyé vált a páncélzat, amiatt még a teknőfrontból is komplett darabokat repesztett ki a rövidcsövű, 75 milis Sherman, ennyit esett a Párduc minősége ...
# PMC Wagner
Ha csak 1944-ben álltak át teljes hadi gazdálkodásra, azelőtt milyen üzemmódban üzemeltek a németek ?
Én azt olvastam, hogy a német olajfinomítás millió literben kifejezve valami több 100.000-es nagyságrendről 7.000 nagyságrendre zuhant vissza a bombázások miatt.
Tehát nagyságrendben tizedére (se). Persze, hogy volt értelme.
"Ha csak 1944-ben álltak át teljes hadi gazdálkodásra, azelőtt milyen üzemmódban üzemeltek a németek ?"
Sztálingrádi vereség után kezdtek el hadigazdálkodásra állni fokozatosan Előtte normálisan működött, Igazából a német civilek javarésze csak akkor szembesült arról hogy szarul állnak a háborúban (Próbálták minnél jobban titkolni a dolgot) amikor a szovjetek elérték a német határt.44 ben a koncentrációs táborokban lévő fogjok munkára kényszerítése miatt sikerült feltuningolni a kapacitást.
Az acél minősége amit írtál ez 45 márciusában következett be hogy rossz minőségű acélt használtak.
"Én azt olvastam, hogy a német olajfinomítás millió literben kifejezve valami több 100.000-es nagyságrendről 7.000 nagyságrendre zuhant vissza a bombázások miatt."
Ez érdekes dolog, én úgytudom hogy az erre irányuló műveletek csupán 44 ben értek el sikereket. Viszont már jóval ez előtt ezzel gond volt.
A legnagyobb csapást erre maga a Barbarossa hadművelet jelentette. A szovjetúnió irgalmatlan mennyiségű olajjal látta el a németeket amíg azok nekik nem ugortak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!