Szerintetek lesz olyan világ ,amikor már nem lesz szükség hadseregre?
Persze.
De reménykedjünk benne ,hogy nincsennek űrlények.
Vagy ha még is akkor két galaxissal odébb.
És akkor ,ha ez így lenne ,akkor nem lenne szükség hadseregre.
#14 ja akkor tényleg nem, mert vagy leigáznának minket és nem hagynák hogy hadseregünk legyen, vagy elpusztítanának akkor meg azért nem lenne. Szerintem egyik sem vonzó opció.
A hadsereg a SAJÁT érdekeidet védi, helyetted fog fegyvert, viszi vásárra a bőrét olyan konfliktusokban amit diplomáciai úton már nem lehet rendezni. S amíg támadó országok lesznek addig védekezni is kell valamivel.
15-es
Én nem lennék benne biztos ,hogy ők igáznának le minket.
Az ember tökélyre fejlesztett a úgy mond hadtudományt.
Én szerintem az emberiség fog leigázni más fajokat nem pedig minket.
De ha nem így lenne akkor is véres küzdelmeket fognak vívni az emberiséggel.
#15 ha egy idegen civilizáció van olyan technológiai fejlettségi fokon, hogy képes eljutni a földig akkor olyan szinten haladja meg a jelenlegi földit mint egy fullra felszerelt repülőgép-hordozó a római légiókat. Eléggé egy esélyes küzdelem lenne.
Leigázni meg az a civilizáció fogja a másikat amelyik hamarabb odaér - értsd. van olyan műszaki, technikai szinten hogy képes a csillagok közötti utazásra.
Hibás állítás
,,repülőgép-hordozó a római légiókat"
Egyrész azért ,mert nem ugyanaz a ,,műfaj" :)
A repülőgép hordozó annak nem a földi egységekkel kellene felvennie a harcot elsőnek ,hanem a Római hajók ellen ,amiket le is győzne valószínűleg.
Másrészt:
-----------
Az emberiség már régóta elhagyta ezt a fejlődési szakaszt ,ami azt jelenti ,hogy mi már nem lándzsákkal harcolunk ,hanem gépfegyverekkel.
A gépfegyvernek mindegy ,hogy az ellenség milyen fejlődési szakaszban van ha eltalálja a testüket akkor vége :)
Én úgy gondolom ,hogy rejtőzködő ,kis méretű,gyors egységekkel lehetne esélyünk arra ,hogy hanem is győznénk le őket ,de lennénk nekik a szemükben valami :)
#19 háborúban nincs "műfaji" megkötés, azt támadják ami az ellenség legérzékenyebb módja. A légió-hordozó példánál maradva a hordozó a róla indított repülőgépekkel rommá bombázná a dicső légiókat mielőtt egyetlen szárazföldi érintkezésre sor kerülne.
Ha idejönne egy idegen faj az sem szállna le New York közepére, hogy na gyertek bokszoljuk srácok. Első lépésként átvennék az irányítást a telekommunikációs hálózatok felett (hamis kommunikációs üzenetek gyártásával egymásnak ugrasztva az emberiséget), második lépésként küldenének valami jófajta kis vírust ami megtizedeli az "állományt", majd ránk eresztenének pár milliárd apró autonóm drónt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!