Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Putyin már bevonult volna a...

Putyin már bevonult volna a balti országokba, ha azok nem lennének NATO tagok?

Figyelt kérdés

febr. 24. 11:12
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
És amúgy még valami Jeff! Semmi közöd ahhoz, hogy nekem mi tetszik, s mi nem. Demokrácia, szólásszabadság van, nem?
márc. 5. 22:05
 42/66 Jeffrey Spender ***** válasza:

" Jeffrey! Ez a kamunépezédes nem csak az ukránokra igaz. Te mindenkit kamunépnek tartasz, ami nem orosz. "

Ezzel félig találtál, meg nem is.

Pl. a cseh és a szlovák egy néppár, 94 %-os megegyezőséggel, ezek közül a csehet egy normális, valódi népnek tartom, ellenben a szlovákokról nem vagyok jó véleménnyel. Akkor most oroszpárti vagyok ?

Vagy a román, és a moldáv is egy néppár, és akármennyire nem kedvelem a románokat, de őket találom valódi népnek, a moldávokat meg szakadár románoknak. Akkor is oroszpárti vagyok ?

márc. 5. 22:30
 43/66 Jeffrey Spender ***** válasza:

" És amúgy még valami Jeff! Semmi közöd ahhoz, hogy nekem mi tetszik, s mi nem. Demokrácia, szólásszabadság van, nem? "

Te se fájlaljad, ha én meg nem szimpatizálok az ukrán nacionalizmussal, és azzal a hisztériával, és képmutatással, ami uralkodik ebben a témában.

márc. 5. 22:31
 44/66 Jeffrey Spender ***** válasza:

Mennyi olyan ukrán van, aki Csernyigovban vagy Kirovográdban él, és 40 évesen próbálja megtanulni az alapoktól az irodalmi ukránt, meg az ukrán történelmet az általános iskolásoknak szánt tankönyvből, és előtte meg világéletében oroszként szocializálódott / oroszajkúként és kultúrájúként élte a mindennapjait ?

Ha választanom kellene, én az oroszt favorizálnám, nem pedig az ukránt.

Amúgy a Moszkvázásod unalmas, mert amikor Ukrajna Oroszországhoz tartozott szervesen, akkor Szentpétervár volt a fővárosuk.

márc. 5. 22:39
 45/66 anonim ***** válasza:

1922 és 1991 között mi volt a közös fővárosuk? Talán Csernobil? A Csernobilt felrobbantó Gyatlov is ukrán nacionálizmusbúúú csinálta, amit.😅😅

márc. 6. 00:22
 46/66 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 45

A Cári Oroszországban teljesen egyformán ugyanolyan orosznak tekintették azt, aki Szentpétervárott, Kijevben, és Minszkben élt. Természetesen rajtuk kívül volt sok más nemzetiség, és etnikum, de akkoriban nem szórakoztak ilyenekkel, hogy az orosz és az ukrán testvérnép, hanem jó lesznek egy nemzetnek.

A Szovjetunióban meg volt 16 tagköztársaság, és még több nemzetiség, és etnikum. Az állampolgársága az illetőnek szovjet volt, de a nacionalnoszty részhez mehetett bármi, orosz, ukrán, litván, kazah, vagy akár jakut.

[link]

A Szovjetunióban még nacionalista ukrán pártfőtitkár is létezhetett, és írkálhatott az oroszok ellen, az más dolog, hogy a későbbiekben ez az állásába került, de attól még igen sokat megengedtek maguknak.

A Szovjetunió az kitérés Oroszország történelmében.

A bolsevik ideológiában nem volt semmi helye az orosz patriotizmusnak. Az orosz patriotizmus diszkriminált eszme volt, a régi rend jelképeként, és azon túl is, ellenben az ukrán "nemzeti öntudatra ébredést" kifejezetten támogatták, a szovjet kormányról vagy inkább szovjethatalomról alkotott kép javítására és a köznép körében való népszerűségének növelésére irányult.

Lenin és haverjai mindezt a saját önző politikai céljaik miatt tették, igazi politikai rövidlátással, vagy akár rosszindulatból is cselekedhettek, nemzet, és országrontókként.

A kommunizmus egy globalista eszme, a világ proletárjai egyesüljetek nótával, ennek szellemében minden rendszerellenes eszmét letörni, így a régi patriotizmust is, azonban a kisnépek nacionalizmusa viszont ideiglenesen, a régi rendszer megdöntése céljából felkarolt, és támogatott volt.

A cári orosz korszakból visszamaradt egynéhány idős orosz értelmiségi több esetben is kritizálta az új rendszert, leveleket írtak mind Leninnek, mind Sztálinnak, amelyben ők az orosz értelmiség meghurcolását, elnyomását, és pusztítását tették szóvá, de az ilyen levelek nyilván süket fülekre találtak.

Próbáltak az ukránból is hivatalos nyelvet csinálni, az Ukrán SzSzK területén, létezik irodalmi ukrán is, az más dolog, hogy a népléleknek továbbra is egyszerűbb volt oroszul élnie a mindennapjait.

Moszkva szimpla célszerűségi okokból lett főváros: nagy lélekszámú, iparilag fejlett, és gazdasági ütőér volt már akkoriban is. Ha Kijev bírt volna ezekkel, akkor Szentpétervárból / Leningrádból Kijevbe helyezték volna át a Szovjetunió új fővárosát, nem pedig Moszkvába. Amikor a németek közelítettek Moszkvához, próbálták megint átköltöztetni a fővárost.

Amíg a Cári Oroszországban a Krím az Oroszországhoz tartozott, addig a Szovjetunióban átsorolták az Ukrán SzSzK-hoz 1954-ben. Moszkvában döntöttek erről. Csak mi értelme volt annak is ?

márc. 6. 01:06
 47/66 anonim ***** válasza:
45%

Haladunk szépen. Valaki már azt az egy bitedet is elfelezte! 🤣🤣🤣

márc. 6. 01:30
 48/66 anonim ***** válasza:

Mondja ezt egy nullbites Putyinlover.

Jeff!

Római Birodalomig elmegyünk még ma? Azt is az oroszok csinálták. Romát azonnal csatoljuk az Orosz Anyaföldhöz!

márc. 6. 10:32
 49/66 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 48

Én az oroszokat 1547-től számítom, onnantól, hogy IV. (Rettegett) Iván kikiáltotta magát minden oroszok cárjának.

Amúgy hány olyan nép van, amely próbál annál nagyszerűbb, mitikusabb, és meseszerűbb őstörténetet gyártani magának ?

A zsidók ők 2000 - 2500 éves történelmet lobogtatnak.

A kínaiak ők 5000 éves történelmet lobogtatnak maguknak.

A szlovákok azzal jönnek, hogy őket 1000 éven keresztül kegyetlenül elnyomták a csehek, az osztrákok, és a magyarok. Ha kevered a csehhel a szlovákot, az halálos sértés nekik.

Romániában tábla hirdeti románul, a köztéren, hogy a Magyar Királyság uralkodója, Mátyás király román származású volt.

És az ukránok. Ők Kijev alapításának 1500. évfordulóját is megünnepeltek, az volt 482-ben. Mondjuk a Nyugatrómai Birodalom az 476-ban bukott meg, és 6 év Interregnumot követőek az ukránok bejelentkeztek, mint a Római Birodalom örökösei ?

márc. 6. 14:21
 50/66 anonim ***** válasza:
27%

(A 47-es vagyok.)

Jeffrey, miért vitatkozol vele? Nem látod, hogy mennyire óvodás? 😅

márc. 7. 12:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!