Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményed a dezertőrökről?

Mi a véleményed a dezertőrökről?

Figyelt kérdés

febr. 14. 17:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

„Ha kitörne egy háború, akkor dögöljek meg azért, hogy O1G-nek, Lölőkének, és a többi ingyenélőnek segítsek megtartani a hatalmát?”

Ha a másik oldal lenne hatalmon, azok hatalmának megtartásáért odaadnád az életed? Hát én egyetlen politikusért sem. Mutassanak példát, először menjenek a politikusok a frontra harcolni.

febr. 14. 22:06
 12/14 anonim ***** válasza:
94%
Ha valaki nem az adott ország többségi nációjához tartozik azt még úgy megértem ha dezertál. Például a mostani Ukrajnai háborúban mondjuk kárpátaljai magyar és dezertál azt megértem EZ NEM AZ Ő HÁBORÚJUK. Egy ukrajnai orosz kisebbségi etnikumút meg még jobban megértem ha dezertál vagy kiszökik külföldre bujkál otthon stb (gondolom az orosz identitású kisebbség nagy része ezt is csinálja most Ukrajnában). Gondolj csak bele ha mondjuk erdélyi magyar lennél és Magyarország és Románia között egyszer csak kitörne a háború nem hinném hogy szívesen harcolnál a saját néped ellen esetleg netán a saját határon túl élő rokonaid ellen mert a Román állam ezt várná el tőled, ebben az estben nekem inkább az az etnikai kisebbséghez tartozó ember lenne az ellenszenves aki pont hogy nem dezertálna vagy bújna ki a kényszer katonai szolgálat alól hanem a saját népét ölné parancsra.
febr. 14. 22:46
 13/14 DK-s ***** válasza:
100%

#11-nek:

Ha a másik oldal lenne hatalmon és tegyük fel, hogy sokkal többet érne a pénzem mint most, látnék jövőt, tudnék tervezni az életben, akkor volna MIT védenem.

Most mit védjek? Az önkormányzati lakásomat? A havi kiadásokra épp hogy elég jövedelmet biztosító munkámat?

Miközben azon agyalok, hogy hogyan húzzak el innen minél messzebb?

febr. 15. 18:07
 14/14 anonim ***** válasza:
55%
Van egy orosz katona, aki úgy dezertált, hogy átment az ukrán oldalra nem is ez a baj hanem az, hogy a helikopter ,amivel repült 2 másik oroszt is szállított, akiket miután leszált megöltek mert a pilóta még nem is szólt nekik, hogy hova mennek ők meg nyilván lőni kezdtek és őt az egész világ hősnek tekinti ez nem hősiesség ez szimpla árulás a legaljasabb fajta.
febr. 16. 09:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!