Ahhoz hogy valaki helikopter pilóta legyen a Magyar Légierőnél milyen feltételek kellenek?
Szia!
Katonai pilóta szeretnél lenni ,vagy "csak" sima pilóta?
14 éves vagyok
Ha nem lehetek hadászati pilota akkor azt hiszem hogy csak sima pilota akarok lenni
Ahhoz hogy valaki katonai pilóta lehessen (vadászgép, helikopter) bizonyos alkalmassági feltételek kellenek. Én főiskolára járok, nálunk is volt ilyen toborzás, hogy menjünk akit érdekel. A jelentkezők kis százaléka alkalmas vadászpilótának, egy másik kis része (a nagyobb) alkalmas lehet helikopter pilótának.
Mi ilyen paramétereket kaptunk:
KATONAI PILÓTA
A jelentkezés feltételei:
* Magyar állampolgárság.
* A beiskolázás évében be nem töltött 27. életév.
* Főiskolai (egyetemi) diploma megléte, vagy annak folyó évben való megszerzése.
* Angol nyelv középszintű ismerete.
* Büntetlen előélet.
* Repülőorvosi alkalmasság.
A felvételt kizáró legfontosabb okok:
* Angol nyelvismeret hiánya.
* Látás problémák (szemüvegesség, kontaktlencse, szemműtét kizárt, +/- 0.5 dioptria),
* Színtévesztés, színvakság.
* Gerinc problémák (ferdülés, porckorong kopás)
* Magasság (165 – 185 cm).
* Testsúly: maximum 89 kg.
* Különböző-általában ismert betegségek (Pl.: cukorbetegség, epilepszia, magas vérnyomás,
* Végtag sérülés / „hiány” Pl.: ujj)
* Fogazat probléma (maximum 15 tömött fog)
A pilótaképzés fázisai:
* Magyarországon 1 év
* Kanadában 2 év
* Svédország 3 hónap (Gripen pilóta továbbképzés)
A "kolléga" által írt "kitűnő" az nem igaz, elég egy főiskolai diploma. Ha műszakit végzel, az csak előny mert akkor sok későbbi "tantárgy" nem lesz tök ismeretlen számodra.
A civil repüléshez (a katonai repüléshez képest) sokkal könnyebb bekerülni, de manapság itt is nagyrészt az ismeretség játszik, mert relatíve kevés pilóta kell mondjuk a MALÉV-hez és szerintem a kérdező nem mezőgazdasági pilóta akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!