Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaságot nem lehetett...

A sorkatonaságot nem lehetett úgy megúszni, hogy valaki mindig beteget jelentett akkor, amikor be kellett volna vonulnia?

Figyelt kérdés
Ugye a felső korhatár 28 év volt. Azt nem lehetett, hogy valaki beteget jelentett a bevonulás napjára, és utána ezt mindig megismételte egészen addig, amíg már túlkoros nem lett? Vagy ezt ellenőrízték valamilyen módon? Önmagában nem volt elég az orvosi igazolás?

jan. 16. 17:49
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
20%

"ha valakinek a bevonulásra 40 fokos láza lett"

Minden 3 honapban 40 fokos laza lett, menetrendszeruen, evekig. Jaaaaaaa :)

Mekkora szuper csavo ez?

39F incel

jan. 20. 11:13
 42/54 A kérdező kommentje:
41: Éppenséggel ki lehet provokálni, hogy háromhavonta belázasodjon, meg tudja az ember fázítani magát, meg ilyesmik. De meddig tartott ez a háromhavonta vonultatás? Én már csak májusi és szeptemberi vonulásokra emlékszem, abból az időből, amikor ismerőseim is vonultak, és már csak 9 hónap volt.
jan. 20. 11:26
 43/54 anonim ***** válasza:
20%

En szeptemberben vonultam. Nekem is 9 honap volt. Szepen bementem a Pasareti utra a megadott idopontban.

39F incel

jan. 20. 11:49
 44/54 A kérdező kommentje:
43: De ha jól veszem ki, korábban háromhavonta volt. Ez azért fura, mert a május és szeptember azért logikus, mert az akkor vonulók az alapkiképzéskor egyaránt tudtak a szabadban gyakorlatozni, még szeptember-októberben is használható volt a terep, és elég jó idő volt hozzá. De akkor ezek szerint régebben télen is vonultak, és hóban is ugyanúgy gyakorlatoztak?
jan. 20. 11:57
 45/54 anonim ***** válasza:

Persze, hogy gyakorlatoztunk hoban. Milyen kerdes ez? :)

Bar azon a telen, amikor en voltam, sok ho nem volt.

39F incel

jan. 20. 13:34
 46/54 A kérdező kommentje:
45: Olyan kérdés, hogy több helyütt azt olvastam, hogy azért voltak a vonulások májusban és szeptemberben, hogy az első két hónapban a katonáknak ne dermesztő hidegben kelljen átesniük az alapkiképzésen, ne hóban vagy fagyos földben kelljen mászniuk és futniuk többek között. De akkor ezek szerint ez csak kb. az utolsó 10 évben volt így, előtte 3 havonta vonultattak, és kegyetlenül nyomatták a képzést fagyos, havas időben is?
jan. 21. 10:44
 47/54 anonim ***** válasza:
24%

Az sem zavar, hogy Februárban is volt bevonulás?

Február pont nem a hőségről híres.

jan. 28. 07:41
 48/54 A kérdező kommentje:
47: 2000-ben is volt még? Én nem úgy emlékszem.
jan. 28. 08:09
 49/54 anonim ***** válasza:
52%

"De miért érdekel egyáltalán?"

"Na, valaki csak nem bírja ki, hogy be ne szóljon!"

:DDD

Hol látsz te itt beszólást? Egy egyszerű kérdés volt.

jan. 28. 21:21
 50/54 A kérdező kommentje:

49: Ha valakitől kérdezek valamit, és ő a válaszadás mellett vagy helyett visszakérdez, hogy mit érdekel engem, az az én szememben beszólásnak, provokációnak minősül.

Amúgy teljesen nyilvánvaló, hogy arra céloz, hogy biztos aggódom, hogy visszahozzák a kötelező sorkatonaságot, és tippeket gyűjtök, hogy majd hogyan úszhatom meg. De nem nyert, mert 42 éves vagyok, 2001 őszén voltam sorozáson, teljesen alkalmatlannak nyilvánítottak.

jan. 29. 06:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!