A sorkatonaságot nem lehetett úgy megúszni, hogy valaki mindig beteget jelentett akkor, amikor be kellett volna vonulnia?
Súlyos esetben (elvileg) elfogadták az orvos igazolását. Engem 1986 és 1992 között próbáltak behívni.
Elvégeztem egy főiskolát. Felajánlották az "előfelvételit", ami azt jelentette, hogy letölthettem volna a katonaidőmet a fősuli előtt. Nem fogadtam el. A fősuli után jelentkeztem a MŰ egyetemre. Elfogadták a halasztási kérelmemet. Az első tanítási napon jöttem rá, hogy nem az én világom.
1992-ben kaptam egy orvosi igazolást, hogy nem vagyok szobatiszta. Azóta békén hagynak.
"És ha valaki csak influenzás lett vagy ilyesmi? Tehát, hogy nem igényelt a dolog kórházi kezelést, de pihenést mindenképp?"
Az ment 15 kilométer menetgyakorlatra teljes menetfelszerelésben, ott azonnal meggyógyult.
"De tényleg, akkor mi volt, ha valakinek a bevonulásra 40 fokos láza lett, és az ágyból is alig tudott kikelni?"
Az is azonnal meggyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!