Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaságot nem lehetett...

A sorkatonaságot nem lehetett úgy megúszni, hogy valaki mindig beteget jelentett akkor, amikor be kellett volna vonulnia?

Figyelt kérdés
Ugye a felső korhatár 28 év volt. Azt nem lehetett, hogy valaki beteget jelentett a bevonulás napjára, és utána ezt mindig megismételte egészen addig, amíg már túlkoros nem lett? Vagy ezt ellenőrízték valamilyen módon? Önmagában nem volt elég az orvosi igazolás?

jan. 16. 17:49
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
De tényleg, akkor mi volt, ha valakinek a bevonulásra 40 fokos láza lett, és az ágyból is alig tudott kikelni?
jan. 17. 09:59
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
#21: Leírták: ha nem vonultál be kijött érted a jard és azoknak szépen elmondtad. Esetleg azt is megtehetted, hogy valakid elment és előadta, hogy mi van vagy táviratoztatok.
jan. 17. 10:43
 23/54 A kérdező kommentje:
22: Azt irták, hogy kijöttek, és vittek befele. Ezért kérdeztem.
jan. 17. 10:53
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
#23: Na ezt a részét nem tudom pontosan. Egy beteg embert a rendőrök sem rángattak ki az ágyból, jelentették, hogy mi van és kész. A továbbiak passz. Valszeg egyedi elbírálás volt. De miért érdekel egyáltalán?
jan. 17. 19:36
 25/54 A kérdező kommentje:
24: Na, valaki csak nem bírja ki, hogy be ne szóljon!
jan. 18. 08:04
 26/54 anonim ***** válasza:
96%
A bátyám több számmal kisebb cipőben ment a sorozásra, hogy sántának nézzék.
jan. 20. 08:52
 27/54 anonim ***** válasza:
96%

Súlyos esetben (elvileg) elfogadták az orvos igazolását. Engem 1986 és 1992 között próbáltak behívni.

Elvégeztem egy főiskolát. Felajánlották az "előfelvételit", ami azt jelentette, hogy letölthettem volna a katonaidőmet a fősuli előtt. Nem fogadtam el. A fősuli után jelentkeztem a MŰ egyetemre. Elfogadták a halasztási kérelmemet. Az első tanítási napon jöttem rá, hogy nem az én világom.

1992-ben kaptam egy orvosi igazolást, hogy nem vagyok szobatiszta. Azóta békén hagynak.

jan. 20. 08:54
 28/54 A kérdező kommentje:
26: És ezáltal meg is úszta? Hisz a sorozáskor beszerezték a delikvensek adatait, a sántaságról kellett volna lennie orvosi bejegyzésnek, nem?🤔
jan. 20. 09:46
 29/54 anonim ***** válasza:
15%

"És ha valaki csak influenzás lett vagy ilyesmi? Tehát, hogy nem igényelt a dolog kórházi kezelést, de pihenést mindenképp?"

Az ment 15 kilométer menetgyakorlatra teljes menetfelszerelésben, ott azonnal meggyógyult.

jan. 20. 10:05
 30/54 anonim ***** válasza:
15%

"De tényleg, akkor mi volt, ha valakinek a bevonulásra 40 fokos láza lett, és az ágyból is alig tudott kikelni?"

Az is azonnal meggyógyult.

jan. 20. 10:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!