Ha háború lenne nálunk, hova lépnél le?
Na most nem tudom, hogy még éri-e a kérdésre válaszolni, de Olaszország.
És háború nélkül is gondolkozom rajta.
Főleg a fentieket olvasva...
"Főleg a fentieket olvasva..."
Ezzel mire utalsz?
# 42
Arra utal, hogy az egyik hozzászóló a következőket írta:
" Elismert katona vagyok, miniszteri szinten, hivatásos, legjobb képességeim, bízom a képességeimben. "
Csak fényezi magát, de hogy reálisan mire vagyunk képesek, és mit lehet tenni, és meddig érdemes elmenni, arról fogalma sincsen.
Ezen csak röhögni, vagy szánakozni lehet.
És nem csak én röhögök / szánakozok / ráncolom a homlokom / meresztem a szemöldökömet.
Ha lenne egy 60 - 80 vadászrepülőnk, 200 harckocsink, jó műszerezettséggel, 1,200 páncéltörő rakétánk, és ehhez illő mennyiségű tüzérségünk, Szerbia / Görögország-szint, akkor valóban, meg tudnánk akasztani sok ellent, minőségi fölényből.
De 15 vadászrepülővel, 30 öreg harckocsival, 50 önjáró tüzérségi páncélossal, és kevés és ősöreg páncéltörő rakétákkal mire való a Honvédség ?
"Ezzel mire utalsz?"
Erre a törzsi magatartásra ami uralkodik nálunk: Ha valakinek más a véleménye mint az enyém, akkor dögöljön meg!
mire való a Honvédség ?
Egyszerű még itt is lehúzzák jobban az adózokat.
44 ez van. Sok a binárisan 1 biten ábrázolható ember. Ha valamivel nem értesz egyet, az azt jeletni egyben, hogy az ellentétét támogatod.
Pl. nem támogatod az oroszokat, de nem kedveled az ukránokats sem, de egy beszégetésben az utóbbinak adtál hangot, akkor egyből csak oroszszopkodó lehetsz.
Az az ismérve, hogy vannak saját gondolataid, hogy hol hazaáruló liberálisnak, hol pedig jobber nácinak neveznek bizonyos kultúrkörök.
Tényleg, ilyenkor mi lenn a forgatókönyv?
A NATO támogatja a nem NATO-tag ukrajnát az oroszokkal szemben.
A nem NATO tag ukrajna (szélsőjobbosok) megtámadnának egy NATO-tagot, nevezetesen magyarországot.
Ilyenkor mi van jogilag?
A kérdés azért is érdekes, mert a NATO a fegyvereinek jó részét eladományozta Ukrajnának, amit meg nem adományozott el, az működésképtelen.
Pl. a németek adományoztak 4,000 db tüzérségi lőszert Ukrajnának. Ezzel az a baj, hogy ezt a mennyiséget két hónap alatt gyártotta le a német hadiipar, addig Ukrajna az napi szinten 10,000 tüzérségi lőszert is felhasznál ...
Akkor van 295 Leopárd 2A6-os harckocsijuk, abból 140 bevethető állapotú. A többi nem.
A franciáknak is van 406 Leclerc harckocsijuk, amiből 222 bevethető, a többi nem. És az a 222 példány az nagyon öreg, és csak 100-at tudnak modernizálni.
Akkor az Eurocopter Tiger az 30 %-os bevethetőséggel büszkélkedhet.
A görög és a török meg egymással hadakozik, ők szarnak mindenki másra.
Ilyenkor ki védene meg minket ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!