Ha háború lenne nálunk, hova lépnél le?
# 33
A németekben való óvodás hit / teljesen vak fanatizmus / merevség / csökönyösség okozta országunk szétlövetését, 360,000 katonánk, és 100,000 civilünk teljesen értelmetlen, és jó eséllyel elkerülhető halálát.
Napjainkban meg merné lépni a Vezérkar / Kormány az ilyent ?
Spender! Belőled nem néztem ki, hogy ennyire gyerek vagy legbelül!
Válaszoltam a kérdésre, hagyjatok békén a pihent agyú statisztikákkal és provokatív beböfögéseitekkel! Nem kell, hogy igazat adjatok és engem az sem zavar, ha másként látjátok ugyanazt, mint én, - azért meg nem fogok ilyen emberektől elnézést kérni, mert a tisztességes többségért szót mertem emelni! Sz@rakodjatok egymással! Isten áldjon titeket!
Kérdező, én igazat adok neked, hogy a Honvédség az tényleg nem egy nagy eresztés, mármint személyi állományra.
A legénységi állomány a következők katonákból áll:
- becsődölt a vállalkozás, leépítették a céget / nincs a kistérségben munka, ki kell fizetni a számlákat, ott a négy gyerek,
- foglaljuk vissza Trianont típusú hülyék, 14/88 és hasonló tetkókkal
- egyetemi felvételinél pluszpont a katonai viszony megléte
- az iskolai takarítónénit / szociális munkást is besorozzák
- civil alkalmazott volt, és létszámkiegészítésképp őt is kinevezték lövészárok katonának
A tiszteknél, és altiszteknél az a "motiváció", hogy apám is az volt, nagyapám is, más különösebb indoklás az nincsen. És amúgy is a seregre egy eseménytelen, kiszámítható, stabil, és kényelmes életpályaként tekint.
Az ilyen idealista, lelkes, elvont, felsőbbrendűségét kihangsúlyozó, és valóságtól teljesen elszakadt, mint ez a 3,5 csillagos minisztériumi kitüntetett közkatona meg szerencsére kevés van.
# 33
Ami a képességeket illeti, a térségben sok országnak különb képességei vannak, mint a Honvédségnek, addig mi a 15 + 15 elavult harckocsinkkal, és 15 öregedő vadászrepcsinkkel, és nagyszámú, max 10,000 fő gyalogosunkkal mit tudnánk kezdeni ?
Mekkora veszteségeket tolerálna a sereg, mármint amíg működőképes, nemhogy létező marad, és hogy pótolnák azokat ?
Magyarország nagy része síkság vagy enyhe dombság. Ilyen vidékeken pedig az ellenség teljesen kibontakozva tud támadni, akár erdőn keresztül is.
Nincsenek nagyobb természetes akadályok, az ország fele gyakorlatilag sík terep, itt-ott fasorokkal szabdalva. A másik fele is inkább csak dombocskás, de nincsenek komolyabb hegyek, szűk hágók, szorosok. Ahol van is pár magasabb hegy ott meg nincs stratégiailag semmi amit védeni / elfoglalni kellene. A Duna a nagyobb Európai folyókhoz képest max. közepes, nem túl komoly akadály egy felkészült inváziós erőnek.
Fejlett viszont az infrastruktúra, katonai szempontból jó az úthálózat, ami kedvező bármelyik offenzív seregnek mind az előrehaladás, mind az utánpótlás biztosítása vonatkozásában.
Egy hadműveleti térképen Magyarország kb 3 nagy tankcsatához való síkság, 2 nehéz folyami hídfővel és egy potenciális Sztálingrádnak való 1,5 millió +os fővárossal.
Ilyenkor mit lehet kezdeni, ez itt a nagy kérdés ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!