A Magyar Honvédségnek miért olyan rossz a reputációja a társadalomban?
Nem tudum, mennyi idős vagy, kérdező.
De a szocializmus idején a sorkatonaság intézménye nagyban hozzájárult ennek a képnek a kialakításához a társadalomban az alkoholista tisztekkel meg az értelmetlen feladatokkal...
"Ráadásul az USA-ban a katonák viszonylag jól meg vannak fizetve, "
Épp a napokban cikkeztek erről.A fiatal katonák szerint gyenge a fizetés és szar a kaja.
Épp a napokban néztem egy videót a US Marine Corps (magyarul tengerészgyalogság) alapkiképzéséről a youtube-on.
Ott a 13 hetes kiképzést sikeresen "megugrók" private-ként (közlegény) kezdik meg a szolgálatot, az ő éves fizetésük 20 ezer dollár, ez havi 1665 kb.
Ez jelen árfolyamon kb. 567 ezer forint.
A videó amúgy 2019-es.
Hogy ez ottani viszonylatban sok vagy kevés, azt én innen meg nem mondom, úgy tudom, hogy a fizun felül jár még nekik jópár kedvezmény és juttatás is.
Ahol 3 hét gyorstalpalón alezredes lehet valaki, a kórházak élére katonákat raknak, és hagyják hogy egy irodista dobrovnyickij elvtárs az összes tapasztalt magasabb rangú honvédet kirúgja hogy pártkáderekkel töltsék fel a létszámot..... csak röhögni lehet rajtuk.
(saját tapasztalat, nyilván nem mind ilyen. 2 házra lakik egy honvéd nem hajlandó összeszedni a kutyája szarját mert ő a hazát szolgálja ilyen alantas dolgot nem csinál, ha valakit zavar szedje össze utána)
# 8
A sorkatonaság önmagában nem magyarázat, inkább annak gyatra minősége a szocializmus alatt.
Hiszen az Osztrák-Magyar Monarchia alatt szintén sorkatonaság volt, de az a hadsereg mégis óriási társadalmi presztízzsel, tekintéllyel rendelkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!