Miért vélekednek az emberek pozitívan véreskezű diktátorokról?
Churchill helyére inkább tenném Maót vagy Hitlert.
Churchill hagyományos értelemben véve nem volt diktátor, viszont semmilyen kontrol nem volt felette így hiába választották meg demokratikusan önkény uralkodott számtalanszor szembe szállt a királyi véleményekkel.
A tömeggyilkos jelző pedig illik rá. Ő nevezte ki és adott közvetlen parancsot Arthur Harrisnek (bombázó Rarris néven váltak ismerté a rémtettei) aki szisztematikusan civil célpontokat szőnyegbombázott. Hágai egyezményt anglia is aláírta. Tagadhatatlanul, szánt szándékkal, katonai és logisztikai értelemben is elhanyagolható civil településeket terror bombáztak. Elő lehet adni hogy meg kellett állítani hitlert bla-bla....
De ha te és én előttem ott hever a földön egy pénztárca, ellopom előled te el ne lopd, akkor nem vagyok tolvaj?
Az csak hab a tortán hogy mindenáron ragaszkodott a gyarmatokhoz amiknek a megtartásáért nyíltan kijelentette bármennyi gyarmati felfordulhat.
Eléggé erőszakos egyén volt, lehet vitatkozni milyen körülmények, mikor, miért tett dolgokat, de ha nem a győztesek oldalán végez simán kötelet kaphatott volna háborús bűnökért.
Chamberlain egyezkedő volt, láttuk, mennyire sikeres egy diktátor ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!