Melyik a jobb harckocsi ?
Miben jobb? Több lóerő? nagyobb kezdősebesség a gránátnak? Hosszabb?
Nincs olyan hogy legjobb. Milyen célra akarják használni? hol? mikor stb.....
A K2-es Black Panther, mert
- automata töltős,
- integrált aktív védelmi rendszerrel is bír,
- és a felfüggesztése miatt jól lehet kihasználni vele a Hull Down pozíciót
Ellenben a Leopárd 2A7-es egy 45 éves konstrukció erőltetgetése.
A K2 későbbi fejlesztésű, de kb. 10 tonnával könnyebb is, s a tömegkülönbség nagy részét a páncélzat terén kell keresni.
A lövegük teljesítménye nagyon hasonló, de a Leo2 páncélvédettsége magasabb, cserébe viszont a K2 a mozgékonyabb.
Én azt nem értem, semelyik páncélzati összetétele nem ismert, sőt a Leopárd 2-esnél is lehet árnyalni a dolgokat, akkor mi alapján van kijelentve, hogy a Leopárd 2-es jobb ?
És mi ellen ?
Páncéltörő rakéta ellen ?
Vagy más harckocsi ellen ?
Amúgy a Leopárd 2A7-es sem tökéletes, amint lehetett, kijöttek az A7V (Verbessert - javított) és A7A1 al - alváltozatokkal.
És még a Leopárd 2A8-ast is bemutatták a kiállításon, hogy az integrált APS-es lesz, a gyártósorról, nem pedig a régi legyártott példányt viszik vissza újrakábelezni.
6/6
Ez sem feltétlenül igaz, egy trén megtervezett felfüggesztés meg egy gagyi váltó két típus közt már simán szül ~10 tonna tömegkülönbséget azonos páncél mellett. (nyilván nem leo és leo közt értem a példát)
"és a felfüggesztése miatt jól lehet kihasználni vele a Hull Down pozíciót"
Túl sok volt a World of Tanks! A valóságban a Hull Down-ozás egy fantáziátlan öngyilkossági kísérlettel ér fel, mert nem csak tank tank elleni küzdelemből áll a világ. Sőt, manapság kifejezetten csekély esély van bármilyen klasszikus tankcsatára.
Én a World of Tanks-et nézem, hanem a valóságot.
Szerinted a japánok is miért hidropneumatikus felfüggesztéssel tervezik az övéiket ?
https://www.youtube.com/watch?v=PxvXk966uh0
És a koreaiak ?
Amúgy valóban, földrajz / terepfüggő, hogy tankcsata lesz, vagy teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!