Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik a második világháború...

Melyik a második világháború leggyengébb tankja?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy az 1933-1945-ig legyártott tankok közül melyik volt a leggyengébb? Például én valamelyik olasz típusra gondolok, mint a Fiat 3000, vagy a britek Churchill tankja (ami nem a legrosszabb, de nagyobb fejlesztésnek indult, mint ami lett belőle).

Vagy például minden országnak a leggyengébb fejlesztése, mélyponta, de nem úgy viszonyítva, hogy egy IS-2 kilő egy Panzer I-et, hanem hogy a saját súlycsoportjában melyik a legelrontottabb típus.

Például én semmilyen spanyol tankról nem tudok, azért írom 1933-nak (hogy a spanyol polgárháború is benne legyen)

Lehet, hogy sok hülyeséget írtam, de köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 20. 21:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%

Nehéz kérdés, mert igazából azok számítanak egy kategória leggyengébb harckocsijainak, amik igazán nem is abba a kategóriába kéne, hogy tartozzanak. Vagy még inkább azok nevezhetők a legrosszabb tankoknak, amik nem illeszkedtek bele a saját országuk doktrínájába. Klasszikus példa a Tigris, ami egy Blitzkriegre építő haderőben volt egy lassú, nehéz, alacsony hatótávolságú és megbízhatóságú nagy fogyasztású, közepes terepjáró képességű harckocsi. Vagy ott van például a szovjet T-35 nehézpáncélos, amit eredetileg elpusztíthatatlannak szántak, csak a konstrukció hibáiból kifolyólag 10-30mm páncélzattal volt ellátva, ami minden, csak nem elpusztíthatatlan. Vagy a Toldi ami eredeti feladatára mint közepes harckocsi alkalmatlan volt (ezért általában a könnyű harckocsikra jellemző feladatkörben alkalmazták).

Összességében szerintem a legrosszabb tank az amit arra nem lehet használni amire eredetileg kéne.

2010. okt. 20. 22:19
 12/28 anonim ***** válasza:
76%
De legalább szépek voltak a Toldik. :)
2010. okt. 20. 22:23
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

Te meg, kedves előző, szégyelld magad, hogy a mai emberek között te nem tartod magad amőbának.

Ez bizony tank volt. Nem a legfejlettebb, ez tény. De tank...

2010. okt. 20. 22:24
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
A Turánok talán kevésbé szépek, viszont bennük Weiss Manfréd V8 motorok dohogtak. :)
2010. okt. 20. 22:27
 15/28 anonim ***** válasza:
55%
Nemtom, nekem a Turán jobban tetszik. Hát még a Tas :).
2010. okt. 20. 22:28
 16/28 anonim ***** válasza:
72%

"hát szégyelld magad, ha az akkori világtechnológia és vetélytársak mellett "ezeket" egyáltalán tanknak mered nevezni."

Már bocs, de a többi mivel volt jobb? A T-34 sem arról híres hogy űberfaxa, csak arról, hogy végigment Berlinig.

2010. okt. 20. 22:30
 17/28 anonim ***** válasza:
54%
Tast még nem láttam, keresem.
2010. okt. 20. 22:31
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Hopp megvan, 44M TAS:

[link]

2 db Weiss Manfréd motorral. Nagyon király. :)

2010. okt. 20. 22:32
 19/28 anonim ***** válasza:
76%

Ínyenceknek:

39M Csaba páncélautó:

[link]

2010. okt. 20. 22:35
 20/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a kérdés félre lett értelmezve :D

De most azért ha megkérdezik, hogy melyik a VH korának legrosszabb páncélosa, akkor azért ne a Tigrist mondjuk, mert az elég nevetséges...

Annyira azért nem volt lassabb a kor többi páncélosánál, csak 50% esély volt rá, hogy egyáltalán elindul, de ha elindult, és nem lett velük hiba, akkor a Tigris szinte verhetetlen volt. Ezt pedig nem lehet kihagyni, hogy nem véletlenül a leghíresebb tank.

De valaki tud mondani spanyol tankokat? Gondolom hasonlóak az olaszok tankjaihoz, és tele voltak angol és francia típusokkal.

De most a magyar tankokat ne soroljátok fel, és jónéhány közülük nem is volt rossz, az olaszok páncélosaihoz mérve meg egész esélyesek lettünk volna, a probléma az volt, hogy későn lettek készen, ha már 1939-re kész lett volna a Toldi meg a Botond, akkor egészen máshogy tekintettünk volna ezekre a típusokra.

Panzer I-el indult meg a háború, amivel bevették Európát, de már a Panzer VI sem volt elég erős ahhoz, hogy megtartsák, 6 év alatt elég nagy fejlődés.

De a brit, francia és amerikai "elrontott" tankok érdekelnének, németeknek a Pz V után legyártottak közül szinte mindegyik típust lehetne elrontottnak kategorizálni, szóval őket mindenki ismeri.

2010. okt. 20. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!