A sorkatonaságban hogy lehetett kibírni, hogy az embernek ne legyen egyfolytában szabadság- és honvágya?
Figyelt kérdés
Gondolok itt főképp a rendszerváltás előttre, amikor még sokkal ritkábban engedték eltávra az embert, meg direkt az otthonától a legtávolabbra eső laktanyába sorozták. Hogy lehetett kibírni, hogy ne vágyódjon folyamatosan haza, vagy törje azon a fejét, hogy miképp tudná leszereltetni magát? Mivel tudta elterelni a gondolatait?2023. nov. 29. 22:41
31/32 anonim válasza:
27 es vagyok. a ferjemmel egyutt mind a ketten dohanyosok voltunk meg mielott a hadseregbe mentunk dolgozni. egyikunk se ivott es azota sem iszunk , kiveve nehany alkalommal szuletesnap szilveszter 1-1 poharral. Aa en csaladomban volt es ma is van alkoholista aki soha nem volt katona megis mar 20 eves koraban masszivan ivott.
32/32 anonim válasza:
utolso vagyok. Ja mind a ketten nagyon szerettunk es ma is szeretunk olvasni, keresztrejtvenyezni igy az unalom egyikunknek sem volt ismert. en amikor meg dolgozni jartam videkrol a vonaton is mindig olvastam (sot amikor estin jartam iskolaba tanultam is) . 8 eves koromtol Mo on es itt ahol most elek mar nagyon regota mindig konyvtari tagok voltunk. aki szeret olvasni az soha nem unatkozik es nincs egyedul. de ma egyre tobben vannak akik nem is tudnak olvasni ezert ez naluk mint szorakozas kiesik, marad a kutyuk nyomkodasa meg a texteles meg akkor is ha egymas mellett ulnek egy asztalnal. eleg sajnalatra meltonak tartottam mindig az ilyen embereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!