A sorkatonaságban hogy lehetett kibírni, hogy az embernek ne legyen egyfolytában szabadság- és honvágya?
Azért ma már léteznek emberi jogok, bármilyen beteg embereket nem vinnének el.
Régen, voltak, akik öngyilkosok lettek.
Ilyen ma azért hatalmas port kavarna, szóval, aki mentálisan nem alkalmas, nem menne.
Rendőrségen, honvédségnél is van pszichológiai alkalmassági.
Már lassan minden napra esik egy sorkatonás kérdés. Mi történt?
Viszont ez a kérdés legalább nem provokatív és lekezelő.
Nagyon kicsi az esélye mert kicsi lenne a társadalmi támogatottsága egy ilyen lépésnek és szavazatokat vinne el tehát szerintem ha nem történik valami rettenetesen nagy probléma a közelünkben akkor 0% az esélye hogy bevezetnék.
Ha mégis megtörténne akkor nem olyan lenne mint az átkosban, mivel munkaerővel is hadilábon áll az ország és nem lehet több tízezer fiatalt kivenni a termelésből plusz ehhez pénz is kéne ami szintén nincs.
Ha lenne akkor ez pár hónapra korlátozódna és csak az alapokat tanítanák meg és persze az engedelmességet, de ezt minden hadsereg így kezdi.
Alapkiképzés alatt nincs időd a honvágyra pazarolni az energiádat, az első hetekben a fizikai és mentális fáradtság miatt örülsz ha este leteheted a fejed. Többnyire mire a fejed a párnához ér addigra már alszol.
Azon nincs mit szépíteni, az első hónap szar ha nem engednek haza de ha most bevezetnék az már nem olyan lenne mint régen volt, ahogy a technika sem olyan már és a szövetségesi rendszerünk is homlokegyenest megváltozott. Feltételezve egy három hónapos gyorstalpalót, szerinted a sürített kiképzés mellett lenne ideje a harmadidőszakos öreg katonának (hahó, három hónapról beszélünk, tehát az öreg az már két hónapja ott van) szivatni a kopaszt???? Arról nem is beszélve hogy egy negyed év múlva lehet hogy civilben te leszel a főnöke, és ez igaz a hivatásos kiképző családjából bárkire. Én ezt ha bevezetnék akkor előnynek könyvelném el mert három hónap alatt senkiből nem lesz alkoholista állat csak ha már úgy megy be.
Nem támogatnám a bevezetését ezért csak feltételesen írtam ezeket!
Ahogy fent írják, egy új közösségbe kerültél, új barátokat, ismerősöket szereztél, bevezettek úgymond az "életbe" (ivászat, k.rvázás stb.) illetve - ez a katonai kiképzés szerves része - kaptál annyi feladatot, hogy megtanultál nem gondolkozni.
#10 tudtál volna alkalmazkodni hidd el. Az ember sokkal többet kibír mint amennyit gondol magáról. Az nem tud alkalmazkodni, akinek súlyos pszichés problémái vannak, vagy a körülmények nyomása alatt áll. Régebben nem tutujgatták az illetőt, ha összeomlott akkor fogda ahol elmélkedhetett - s úgy döntött inkább összeszorított foggal de megcsinálja a feladatot.
Én pluszban még meleg is vagyok, bár nem a lányos fajta, de sosem szerettem fiúkkal barátkozni gyerekkorban, ezért már bziztak gyerekkorban is.
Elvileg ilyen indokkal is felmentettek régen, persze voltak csalók, akik így akarták kikerülni.
#15 a '80-as években álltak rá arra, hogy csökkentsék az öngyilkosságok számát, előtte nem igazán foglalkoztak vele. Tényleg csak azt nem vitték aki szó szerint "flepnis" (klinikai eset) volt.
#16 az átkosban civil életben is megüthette a bokáját aki meleg volt, sőt egyes alakzatai konkrétan bűncselekménynek számítottak (természet elleni fajtalanság megnevezéssel).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!