Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar honvédeknek miért...

A magyar honvédeknek miért nincs olyan menő ruhájuk, mint a második világháborúban a németeknek?

Figyelt kérdés
2023. nov. 17. 20:09
1 2
 11/16 Jeffrey Spender ***** válasza:
77%

Nekem cseh - amerikai egyenruha keverékének tűnik. Attól még nekem sem tetszik, maradjon a régi.

Sebaj.

A lényeg, hogy lehessen egy jót orbánozni, meg putyinozni. Hol vannak a régi szép idők, amikor még messze elkerülte az orbánozás, és a putyinozás a Hadsereg, hadvezetés témakört ?

2023. nov. 17. 22:54
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs olyan menő tervezőnk mint a németeknek volt Hugo Boss 😂

Egyébként szabásmintára szép a magyar egyenruha is, az más kérdés, hogy szerintem ebben a színben... hát tényleg nem túl "menő". Megszabadulhatnánk már ettől a semmilyen zöldesbarna árnyalattól, mert ebben a legjobb szabású díszegyenruha sem mutat túl jól.

2023. nov. 18. 13:59
 13/16 anonim ***** válasza:

" Hol vannak a régi szép idők, amikor még messze elkerülte az orbánozás, és a putyinozás a Hadsereg, hadvezetés témakört ?"

Szerintem valahol arra keressed ezeket az időket, amikor nem rúgdosta ki ostoba módon a laikus vezetés egyetlen tollvonással a legtapasztaltabb, sokszor valódi harci tapasztalattal rendelkező vezénylőtiszteket.

Vagy akkor, amikor nem lehetett valaki azért egy pár hetes kurzus után ezredes (vagy alezredes?), mert valakinek a rokona. :)

Esetleg abban az időben is kereshetnéd, amikor a politikai vezetés nem építette le szándékosan annyira a hadsereget, hogy egy nyamvadt határzárat ne tudjanak létrehozni és fenntartani. (Ezért repült ugye Hende Csaba is.)

A honvédelem az állam feladata. Ha rosszul mennek a dolgok a hadseregben, akkor az a regnáló hatalom hibája és jelenleg negyedszerre futunk neki egy kétharmados Orbán kormánynak. Mégis ki a hétszentséget kellene szerinted elővenni, ha a hadsereg leépüléséről van szó?

2023. nov. 18. 17:59
 14/16 anonim ***** válasza:
37%

Nos kedves 13-as, de bezzeg a ,,csautányék" idején amikor Vadai Ágika volt a hadügyek egyik főnöke...

Na akkor kiválóan működött minden ugyebár...

Eladtak mindent is, sőt el ajándékozták a harckocsiainkat csak úgy, Iraknak, miért is mert ebben már 1919-ben élenjártak a ,,komkányok" amikor lefegyverezték a teljes 1.100.000 magyar veretlen hadsereget, aminek a ,,direkt következménye" volt a ,,trianoni szabadvakolós" rablás...!!!

2023. nov. 23. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:

A magyar díszelgő egyenruha ponthogy stílusos sőt gyakorlatilag az Osztrák-Magyar egyenruha az alapja

[link]

2023. nov. 24. 12:27
 16/16 Meton ***** válasza:

Itt a flotilla egyenruhája, ha a zöld nem tetszik. Szerintem a kék szebb és menőbb, de főleg mindenhol megnézték, amikor még hordták.

[link]

2023. nov. 24. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!