Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az izraeli hadsereg hogy...

Az izraeli hadsereg hogy lehet ilyen pancser hogy gyalogsági támogatás nélkül küldi be a tankokat?

Figyelt kérdés
Alig hogy az izraeli hadsereg megkezdte a szárazföldi támadást, egymás után jönnek a felvételek a megsemmisült izraeli tankokról. A palesztinok egyszerűen odasétálnak az izraeli tankhoz, ráteszik a páncéltörő bombát és elszaladnak.

2023. nov. 2. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
Az amerikaiaknak annó Szomáliában is nagy gondokat okoztak a barrikádok.
2023. nov. 19. 18:24
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező szabadságra ment?

--Egy .ina sem bevehetetlen, egy harckocsi sem kilőhetetlen.--

Izraelnek vannak minimális veszteségei 50 körüli halott katona.

Talán 2-3 kilőtt merkava (az első napot nem számolva) a többi merkava csak rongálódott.

Ez a céljaikhoz mérten elhanyagolható veszteség.

A hamasz zászlóalj és század szintű vezetőit nagyrészt már likvidálták a harcosaikkal együtt, az Izraeliek.

A gázában maradt vezetők közül fő célpontok továbbra is, a feltételezhetően dél gázába Hán Júnisz-ba menekült és az alagutakban bujkáló, Mohammed Deif és Yehya Sinwar valamint a """hős""" társaik.

Néhány kilőtt megsérült merkaván nem kel fennakadni ők sem teszik.

Ez inkább kacsavadászat az Izraeli hadsereg , és a különleges erőik részéről.

A hamasz csak civilek ölésében "jeleskedett"

A hamasz leszerepelt , ellenállásra is alig képes csürhe.

A hangzatos szónoklataikkal szemben, katonailag jelentéktelenek.

2023. nov. 19. 20:35
 53/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 52

" A kérdező szabadságra ment? "

A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!

2023. nov. 19. 20:38
 54/61 anonim ***** válasza:

52-es, a hamasz támadásában 400 izraeli katona és rendőr halt meg. Ebből én arra következtetek hogy azért ők is értenek a harchoz.

50-nél biztosan sokkal több az izraeli veszteség. A városi harc nagy emberáldozattal jár. Izrael biztosan eltitkolja a valós számokat a veszteségeiről.

2023. nov. 19. 20:41
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

"A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"

Tudok az esetről, más kérdések alatt olvastam a kizárásáról.

"50-nél biztosan sokkal több az izraeli veszteség. A városi harc nagy emberáldozattal jár. Izrael biztosan eltitkolja a valós számokat a veszteségeiről."

Valóban a támadás napja okt.7 és a hamasz kiszorítása között kb 200-250 Izraeli katona esett el.

Nem mentség a katona számára ,hogy így rájuk törve felkészületlenek voltak. A 200-250-be azok is bene vannak akik azonnal a kibucok, és más megtámadott részek segítségére siettek. A legtöbben tartalékosok voltak, hiányos felszereltséggel. Ez sem mentség, sajnálatos veszteség.

Az október 27 bevonulás óta értettem az 52 Izraeli katonát, ha jók az értesüléseim.

A városi harcokban az Izraeliek rendkívül profik, más hadsereg képzetségéhez fölösleges hasonlítani őket. Az épületekbe történő behatolást, és számos harceljárást másképp alkalmaznak. Az amerikai módszerekkel sincs értelme összehasonlítani, jobbak az Izraeliek szerintem.

A Shin Bet erői leggyakrabban civil ruházatban dolgoznak hadműveleti területen is , és ott csak arabul beszélnek és darálják az ellenséget.

Felesleges lenne titkolni az elesettek számát, a családtagokat értesítik ha elesik egy katona. Ez a harctér nem Ukrajna.

Szerintem nem titkolnak el semmit.

2023. nov. 19. 21:36
 56/61 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

" Tudok az esetről, más kérdések alatt olvastam a kizárásáról. "

Szabad érdeklődnöm, miért zárták ki az illetőt ? :)

2023. nov. 19. 21:43
 57/61 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés kapcsán:

A Libanoni hezbollah, már valamivel komolyabb veszélyt jelent. Nem véletlen van ott az Izraeli, csapaterő kétharmada.

De az ő "karrierjüknek" is befellegzett. Őket is ilyen módszeresen fogják likvidálni és fölszámolni. Úgymond "Egyszer volt Budán kutyavásár".

Izrael nem akar hasonló rémálomra ébredni mint okt, 7.-én. Kétségem sincs afelől , hogy őket is bedarálják. Meg fogják találni rá a módot, és az okot.

"Szabad érdeklődnöm, miért zárták ki az illetőt ? :)"

Nem tudok részletekkel szolgálni, és nem is tartozik rám.

Gondolom az oldal üzemeltetőinek megvolt rá a nyomós okuk.

Ahogy írtam egy kérdés alatt olvastam , hogy állítólag "kizárták"

Ennyit tudok, a részletek nem érdekelnek.

2023. nov. 19. 22:11
 58/61 anonim ***** válasza:

"Valóban a támadás napja okt.7 és a hamasz kiszorítása között kb 200-250 Izraeli katona esett el."

Én olyan 400-at olvastam. Rendőr és katona összesen.

"Az október 27 bevonulás óta értettem az 52 Izraeli katonát, ha jók az értesüléseim."

Én is erre értettem hogy ez kevés. Eltitkolják a valós veszteség számokat. Mondjuk ez igaz az oroszokra és az ukránokra is.

"A városi harcokban az Izraeliek rendkívül profik, más hadsereg képzetségéhez fölösleges hasonlítani őket. Az épületekbe történő behatolást, és számos harceljárást másképp alkalmaznak. Az amerikai módszerekkel sincs értelme összehasonlítani, jobbak az Izraeliek szerintem."

Ezt mire alapozod? A korábbi Gáza elleni és a libanoni háborúk pont nem ezt bizonyítják.

2023. nov. 20. 08:39
 59/61 anonim ***** válasza:
91%

"Én is erre értettem hogy ez kevés. Eltitkolják a valós veszteség számokat. Mondjuk ez igaz az oroszokra és az ukránokra is."

"Ezt mire alapozod? A korábbi Gáza elleni és a libanoni háborúk pont nem ezt bizonyítják."

Lényegtelen, felejts el mindent amit írtam.

Nem akarok vitafórumot nyitni. Ha másképp gondolod vagy tudod legyen igazad.

Ha egy Izraeli katona elesik legkésőbb 8 óra elteltével értesítik a legközelebbi családtagját, akik a többi családtaggal felveszik a kapcsolatot. A hadsereg és a család egyeztet hogy milyen temetés legyen. A katona rendelkezett e arról korábban.

Katonai tiszteletadással , vagy anélkül temessék.

Igencsak nehéz ezeket titokban tartani miközben egy egész közösség gyászol.

Ahogy írtam Izrael nem Ukrajna , vagy Oroszország.

A korábbi Gáza elleni és a libanoni háborúk pont azt bizonyítják amit írtam.

A hagyományos épület behatolási módokat ha lehet kerülik. Az épület falát berobbantják, ha lehet nem a nyílászárókon mennek be.

Az épületbe bejutva, a "szeletelést" (slicing tactics) minimalizálják ahogy a fedező-biztosító előrehaladást is másképp csinálják.

Az épületbe bejutva a további helységek megtisztítását a számukra biztonságosabb átrobbantásokkal oldják meg. Ha az civilt nem veszélyeztet, ha nincs más mód maradnak a régi taktikai mozgások a területek katonai megtisztítására.

Ismétlem , ha máskép gondolod vagy tudod legyen neked igazad.

2023. nov. 20. 11:39
 60/61 anonim ***** válasza:
49%

Az áldozatok számában sem mondtak igazat az izraeliek. Eddig 1400 volt az október 7-ei támadás áldozatainak száma, amit a napokban levittek 1200-ra.

A 2014-es izraeli támadásban 67 izraeli katona halt meg és 469 megsebesült, pedig alig mentek be Gázába.

A 2006-os háborúban 121 halott izraeli katona és 1244 sebesült.

Ezek magas számok és mindkét katonai akció kudarc. Egyik sem érte el a célját.

2023. nov. 20. 12:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!