Ha egy dolgot megváltoztathatnál a történelemben, mi lenne az?
"Te nem vagy balos, nem vagy woke, mégis mit csinálsz? Bűnöst keresel. Á, te nem magyarázkodsz, de mi vagyunk a hibásak mert kiszerveztük a termelést. Te keresel bűnbakot barátom."
Megmondtam, f-szfej, szalmabábot püfölsz, én nem döntök semmiféle szobrokat.
Sz-rok a szobrokra.
Tényekkel foglalkozom.
A tény pedig az, hogy az amerikai és európai(és japán, dél-koreai, és arab olajoshordó államok-beli) emberek élnek egy sokszor akkora életszínvonalon, mint a világ többi része.
Ezt az életszínvonalat jellemzően nem hazai gyártásból és kitermelésből biztosítják, hanem kiszervezték mindezt indiába, kínába, afrikába.
Tehát egész egyszerűen hazugság az, hogy európa csak 10% kibocsátásért felel.
A fogyasztásával ugyanis a többi kontinensen lévő gyártást és kitermelést táplálja.
Nem tudom, b-szki, mit nem lehet ezen érteni, szerintem már egy ált. sulis bizonyítvánnyal is átlátható a rendszer.
De lehet, hogy túl optimista vagyok az átlag jóska szellemi színvonalát tekintve..
"Ha mi a feje tetejére állunk sem fog megoldódni a probléma."
Ez tény. Nem is mondtam, hogy meg fog oldódni. De ettől még a tények azok tények.
"Akkor sem, ha meg vagy győződve arról, hogy az ún. Nyugatot nagyobb felelősség terheli. Irreleváns."
Ez megint csak nem meggyőződés, hanem tény. Hogy szerinted irreleváns-e, az meg számomra irreleváns.
Én tényekről írok, hogy ebből ki milyen következtetést von le, az már mindenkinek a maga dolga.
Te pl. erre reagálva előadtad itt a ferrájt-kastéllyrobika-hírtv-standard-retardjobber f-szságodat.
"Te az igazságérzetedért érvelsz, az meg a szóban forgó kérdésben a lőtéri kutyát nem érdekli."
Lőtéri kutya :DDD Kastéllyrobika dumája megint bevillan :DD Annyira kiszámíthatóan primitívek vagytok, hogy ha lenne hozzá kedvem, 2 nap betanítanék egy neurális hálót, hogy átvegye bármelyik átlag retardjobber kommenter szerepét a világban :D
Az a helyzet, ostoba kis pondró barátom, hogy én hót magasról lesz-rom az igazságérzetet. A tiedet is, másét is.
Nekem nincsenek politikai és ideológiai elhajlásaim, nincs vélt erkölcsi és morális felsőbbrendűségem.
Nem foglalkozok ilyenekkel.
Tényekkel foglalkozom.
És a tény az, hogy kismillió tanulmány, kutatás van arról, hogy pl. mennyi kibocsátásba kerül legyártani egy farmert, egy bézbózsapkát, egy ájfont, egy cipőt, egy röntgen vagy MRI gépet, mennyi kibocsátást generál az internet, mennyit az acélgyártás, stbstb.
Utána lehet nézni.
És gyártani nem csak úgy levegőbe szokás valamit, hanem azért, mert arra igény van.
Ergo, a mi fogyasztási igényünk az, ami a kínai, indiai, afrikai kibocsátás nagy részét előidézi.
# 35
Mi sajnos nem voltunk önálló hadviselő fél, mi a hitleri Németország csatlósa voltunk.
Mi úgy nyerhettünk volna, ha kimaradunk a háborúból, Hitler nem üzen hadat az USA-nak, és az oroszokkal kölcsönösen szétverik egymást.
1 vs. 1 nem is bírtak egymással, komolyan felmerült, hogy 1943-ban a hitleri Németország és a Szovjetunió különbékét kössenek.
Pontosan erről beszélek. A Vezér nem nyitott volna annyi frontot (pl Afrikába minek mentünk?), a ruszkikkal békét köt és közösen leigázzuk az USA-t.
Ennyit változtatnék a történelmen.
Az észak-afrikai hadjáratot az olaszok találták ki teljesen önállóan, és kezdték el, nem Hitler utasította a sajátjait. Itt az a baj, hogy olyanokat is felvettek a Tengelybe, akiket nem kellett volna, mint az olaszokat.
Az USA-val vívott háborúra ... Hááát az Atlanti-óceánt átszelni a hitleri Németországnak ... Az fizikális képtelenség. Németország nem tengeri hatalom volt.
Északon ? Gyalog ? Hogyan ?
Ami Észak-Afrikát illeti:
Az észak-afrikai frontot 1940. június 10-én indították meg teljesen önállóan az olaszok. Az olasz erők 1940. decemberére fulladtak ki, alábecsülték a briteket, kérték a német segítséget, felállították az Afrikakorps-ot, amely valóban német volt, de Afrikába átcuccolása 1941 február közepénél előbb nem volt lehetséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!