Hogyan támadhatta meg Palesztina Izraelt, ha az Izrael de facto területe?
Jogilag valóban népuralom van, és legfőbb népképviseleti szerv, az Országgyűlés rendelkezik a legtöbb hatalommal, amit a nép választ meg. Azonban politikatudomány szemüvegén vizsgálva a Kormány hatalma nem az Országgyűléstől függ, hiszen elképzelhetetlen egy bizalmatlansági indítvány a kormányfő ellen. Így inkább mondhatni, hogy a parlament a párt játszótere, ahova a Kormányból érkeznek az utasítások, nem pedig fordítva. De nem is értem, miért beszélünk erről. Kétségtelen, hogy a Fidesz tagjai közhatalommal rendelkeznek az országban, amely pártot a széles közösség elismer legitimnek. Európai vezetők találkoznak Orbán Viktorral, a párt tagja az Európai Parlamentnek, NATO gyűléseken is részt vesznek. És az Európa Tanácsban is elismerik Magyarország képviselőiként őket.
Én viszont arról beszéltem, hogy a palesztin parlament legerősebb pártja egy nemzetközileg elfogadott terrorszervezet, ami számomra felfoghatatlan.
Igen, de ez a mai napig vita tárgya. Ha mondjuk elfogadod, hogy Palesztina követelése jogos, akkor azt is elfogadod, hogy joga van megvédeni önmagát vagy kiharcolni a függetlenséget, akár katonai módszerekkel is.
Ezért, ha azt mondod egy palesztinnak vagy egy átlag muszlimnak, hogy a hamas egy terrorszervezet, az olyan, mintha azt mondod egy fideszesek, hogy Orbán Viktor egy diktátor. Ha azt mondod egy izraelinek, hogy Izrael egy népírtó apartheid rendszer, vagy egy nácinak, hogy Hitler zsidó... Ezek vita tárgyai, és minél véresebb és brutálisabb a háború, annál messzebb kerülnek a vitázó félek valóságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!