Melyikkel mennél háborúba ha a felsorolt 4 jármű közül muszáj választanod?
# 6
IDÉZLEK: "Ez nem más mint realista ideológia. Amikor majd a háború kirobbantói ott álnak az első sorban akkor Én is ott leszek. Amúgy meg tartom a fenti hozzáállást akkor is amikor kommunistának bélyegeztek persze alaptalanul. A realizmus és a kommunizmus nem éppen egy ideológián alapszik."
Sajnos ez nem így működik.
Háború esetén az állam ugyanis kényszerítene a katonai szolgálatra, ha megtagadod, azért a múltban kivégzőosztag, manapság pedig gyakran vagy 20 év börtön jár a háborúzó országokban.
Szándékosan írtam bele a kérdésembe a muszáj szót. Azt hittem így majd technikai viták lesznek.
Itt most nem az a kérdés, hogy ki megy ki nem hanem, hogy mivel.
Képzeld el, ott állsz már a laktanya udvarán és ez a négy jármű ami elvisz téged háborúba. Nincs menekvés menned kell. Melyikbe ülnél bele? Melyikben nagyobb a túlélési esélyed? Melyiknek lenne jobb a logisztikai támogatása a gyártó részéről? Lövészként melyiket választanád?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre szeretnék választ kapni.
#12 az alap páncélvédettségük eléggé egyforma (szimpla hengerelt 20-25 mm-s hengerelt acéllemez), de ezek közül a "nyugati" típusok páncélvédettsége modulárisan akár Lv.4-ig is növelhető (igaz a tömege is ennek megfelelően nő). Az alap BTR-80 elektronikája, tűzvezető rendszere, szenzorai, kommunikációs átvitele - fogalmazzunk úgy - hagy némi kívánnivalót maga után.
A nyugati típusok elektronikája, tűzvezetése már "gyárilag" elég jónak mondható (főleg hogy eleve modernebb típusok). Szóval ha egy alap BTR-80, vagy nyugati típus akkor az utóbbira szavaznék. A BTR-80 pimpelésének is vannak korlátai (főleg hogy az leginkább a ruszkiktól szerezhető be, azok meg ugyebár nem szívesen adogatnák oda a legmodernebb cuccusokat NATO tagállamnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!