Honvédség valóban modernebb ,mint a Tajvani hadsereg ?
Nem. Eleve megrendelt, de még le nem szállított, és nevetséges darabszámban rendelkezésre álló fegyvereket vet össze egy valós hadsereg valós fegyverzetével, ott is csak egy haderőnemet kiemelve.
Apache és black hawk helikopterek, patriot légvédelmi rakéták, harpoon hajók elleni rakéták, tengeralattjárók és hadihajók..... és igen, a tankjaik "elavultak".
De ennek oka, hogy jobb az ellenséget még a tengeren vagy a parton elintézni, és az első körös partraszálló egységek aligha nehéz tankokkal fognak érkezni. Ergo kevésbé fontos fegyvernem.
Mint minden országnak nekik is véges a hadiköltségvetésük. Megpróbálják azt a legjobban elkölteni a potenciális ellenfél, terepviszonyok stb tükrében.
Ez hatalmas butaság. Előre bocsájtom, nem értek a haditechnikához, közgazdász vagyok, aki folyékonyan beszél kínaiul és éveket éltem és dolgoztam Taiwanon.
Lehet, hogy papíron sokkal jobb egy A7 vagy egy Panzerhaubitze mint a négyszáz M60, de:
-a Honvédség tudjuk hogy csóró. Kifizetik az új eszközöket, és kifújt az éves költségvetés
-A magyar katonai költségvetés kb 2.5 milliárd dollár, a tajvani 11 milliárd dollár. Le lehet vonni a költségvetéseket.
Két személyes story:
Zöld Szigetre mentem túrázni, a kompra vártam, ami egy random katonai kikötő mellett van. Fél órát vártam, japán pontosság, és miközben vártam, folyamatosan szálltak föl az F-16-os gépek. Már nem emlékszem, de 30 körül hagytam abba a számolást.
Másik: a feleségem tajvani, a sógorom kb 3 éve volt katona, egyszerű bokorugró sorkatona. Kérdeztem volt-e éleslövészete, vagy dobott-e kézigránáttal. Háromszor le kellett fordítani a mondatot, mert nem értette a kérdést. Utólag kiderült, hogy értette, csak nem tudta hova tenni, ott elv. heti többször volt ilyen. 11 milliárd USD-ből van erre pénz.
Erős állítás, de szerintem Kínától is meg tudják védeni magukat, főleg, hogy a Japánok kezdenek észhez térni.
Nagyjából akkor lehet a különbség, mint a MÁV és a tajvani vasút között.
Ott mondjuk 300 km/h-val mennek a vonatok a fővonalakon...
A partraszálló kínai BMP-k vagy puhatestű kétéltű páncélosok ellen minek M1A2 Abrams, amikor az M60-as Patton is simán megfelel ?
Meg egy ilyen összecsapásban a tüzérség takarítaná le a partraszálló egységeket, nem pedig közvetlen irányzással próbálnának tüzet vezetni rájuk.
A partraszállás mészárlásba torkollana, odaveszne a Kínai Hadsereg jórésze, nem hülyék, nem is rohannak ezért fejjel a falnak ...
először is. Twitteres baromságoknak nem kell bedőlni.
Másodszor az állításodból semmi sem alapszik tényeken. A németek cuccai eléggé leégtek a szomszédban. A PZH2000 arról lett híres hogy rettentően megbízhatatlan.
A Leo2 pedig egy középszerű tank, semmivel sem tud többet mint a vetélytársai.
A KF51 pedig egy prototípus, nem valószínű hogy valaha is sorozatgyártásba megy.
Taiwanra visszatérve. Sokkal jobb fegyverzettel rendelkezik és jelentősen nagyobb számban mint a honvédség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!