Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hoppá, ez nem leopárd A7+,...

Hoppá, ez nem leopárd A7+, amit az oroszok egymás után lőnek ki?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy a leok hullanak mint a verebek Ukrajnában, mert régebbi típusúak, meg az ukránok eléggé inkompetensek az oroszokhoz képest. De azért ha ez tényleg A7+ akkor az már felveti a hibás tervezést is!

[link]

2023. aug. 21. 11:09
1 2 3
 11/23 Jeffrey Spender ***** válasza:
47%

Amúgy a megsemmisült / tönkrement harckocsik azok rendre lógatják a lövegüket, a hidraulika, és a lövegzár károsodása miatt. Erre itt szépen a magasba mered.

Akik ezt intézték, belegondoltak, hogy jó eséllyel orosz kezekbe fognak hullani a nagyjából ép Leopárd 2-esek ?

2023. aug. 21. 14:55
 12/23 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Az oroszok is tudnak hülyeségeket csinálni, mint a vuhledári áttörési kísérlet. Arról is van egy komplett galériám, és azon három tucat T-72-est és T-80-ast is veszítettek, mert ukrán aknamezőre tévedtek, és minő meglepő, ott sem történtek toronyrepülések, csak a sofőr alatt robbant, mégis kimásztak belőlük, vagy jobb esetben a lánctalpat tépte le, de attól még ugyanúgy harcképtelenek lettek ...

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. aug. 21. 15:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom eldönteni hogy valódi-e a felvétel de pár tény jó minőségű CGI-re utal. Nem tudom mi milyeneket kaptunk gyakorolni amíg a rendelésünk el nem készül, de itt mászkálnak el az ablakom alatt néha így volt lehetőségem élőben látni. Tudjátok milyen magas ezeknek a gépteste? Nem hiszem hogy az operatőr a Michael Jordan volt de másnak nem érhet a mellkasáig. A bal hátsó lánctakaró fel van nyitva és a hajtott fogaskeréken nincs lánc, tehát aknára futott. De hol a sugár alakú robbanási nyom ami a Jeffrey kolléga fotóin látható az orosz tankok alatt. Lehet hogy annyira régen történt hogy benőte a gaz? Teljesen vízszintesen áll úgy hogy az egyik lánctalp hiányzik? Ahogy a sisakot becogatja az operatőr, tőle balra a festék fel van égve viszont jobbra 20 centire ép a hűttőventillátorok festése és a gumi hidraulika cső sincs megsülve, még a bilincs is fényes rajta. Nem tudom melyik része égett (utastér már he ezekben van olyan), de a motortér nem gyulladt ki?
2023. aug. 21. 16:54
 14/23 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Az is lehetséges, hogy alacsony harcértékű személyzetet toboroztak, és az hagyta ott a gépet a mező kellős közepén.

Ukrajna elkezdte a háborút egy adott számú harckocsizóval. Nekik kellett kezelni a saját harckocsiikat. Nem egy T-64-est / T-72-est / T-80-ast veszítettek, mindegy, hogy volt, aki gépében halt meg, a másik az kimászás után esett el, és volt, aki szerencsésen hadifogoly lett. A legjobb harckocsizóik felörlődtek az eddigi harcokban. Akiket most kiképeznek a Leopárdra, és a Challenger-re, azok jó eséllyel az életükben nem láttak harckocsit, és nem is valami motiváltak ...

2023. aug. 21. 17:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az is lehetséges, hogy alacsony harcértékű személyzetet toboroztak, és az hagyta ott a gépet a mező kellős közepén."

Ha aknára fut, nem tud vele mit csinálnia személyzet. A legjobb amit tehet hogy elmenekül. mert álló célpontot a muszkák rendszerint többször lövik.

Prigozsin is elmondta hogy azt amit tegnap kilőttek atgm el, azt holnap ki lehet lőni öngyilkos drónnal, utána meg tüzérséggel. Rendre sok ilyen videó születik hogy egy kilőtt célpontot többször megsoroznak. Ezért van az a jelenség hogy a felvételek szerint már több száz leopárdot kilőttek holott annyit nem is kaptak az ukránok.

A háború elején az ukránok is gyakran nyúltak ehhez hasonló propaganda videók készítéséhez hogy elhagyatott régen kilőtt tankokat újra kilőttek.

2023. aug. 21. 17:37
 16/23 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Keress egy leo a7 ről képet majd hasonlítsd össze a videóban lévővem ennèl jobb tanácsot nem tudok adni
2023. aug. 21. 18:06
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Az első videón egy A5-ös vagy A6-os Leopard 2-es szerepel, ez minden bizonnyal aknára futott, mert a lánctalp leszakadt, viszont az átütésnek nyoma sincsen, sem a teknőben, sem a toronyban tárolt lőszer nem gyulladt be, és ahogy Jeffrey is írja, úgy néz ki hogy a hidraulika is rendben van.

A második videón egy A4-es variáns látható, ugyanez a sztori.

2023. aug. 21. 18:10
 18/23 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A németek hivatalosan "csak" Leopárd 2A6-ost adományoztak. De az sem rossz, sőt csúcstechnika, mert valójában a Leó 2A6, A7, és az A8 között nincs nagyságrendi technológiai ugrás, csak a marketingesek tolták túl a biciklit.

A Leó 2A5 és A6 közötti legjelentősebb különbség a löveg, az L44-es űrméret-hosszúságú löveget az L55-ös űrméret-hosszúságú löveg váltotta, hogy magasabb kezdősebességre gyorsítsák a kilőtt lövedéket.

A mutatott felvételeken mind Leó 2A6-os, mind Leó 2A4-es szerepel. Az A6-os valóban az elmúlt napokban aknára futás miatt vált harcképtelenné, és kráter is van jobb oldalt, egyébként nincs baja.

Az A4-es meg pedig 2,5 hónapja lett veszteség, a lánctalpak állapotát nem mutatták, csak azt, hogy magára hagyta a személyzete.

2023. aug. 21. 20:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"mert az ukránok jó eséllyel nem próbálkonzak meg a kimentésükkel, ott maradnak, és így egy minimális javítást igénylő, szinté ép gép hullik az ölükbe."

Ennél azért ez egy fokkal bonyolultabb, mert a "beaten zone" a folyamatos drónmegfigyelés és támadások miatt sokkal szélesebb, mint a korábbi konfliktusokban. Nem tudom láttad-e azt a videót, ahol az oroszok egy ukrán T-64-est, vagy T-72-est (sajnos a felvétel minősége nem annyira jó, én nem tudtam megállapítani, hogy pontosan milyen harckocsi szerepel rajta) próbálnak meg elvontatni, amely aknára futott, de azon túl semmi baja nem volt, majd az ukránok egy öngyilkos drónnal kiiktatták a vontatójárművet. Én még nem nagyon láttam felvételeket orosz hadifogságba esett és elvontatott nyugati harckocsikról, csak olyanokat, ahol otthagyták őket a mezőn, aztán az oroszok filmeznek velük. Az is köztudott mára, hogy mindkét oldalon hiánycikknek számít a vontatójármű, az meg kifejezetten ritka ebben a konfliktusban, hogy harckocsikkal vontatnak el más, hasonló súlyú harckocsikat. BMP-ket, BRDM-eket, BTR-eket láttam már T-72-es által vontatva, de sorbakötött T-72-eseket vontatni még nem.

2023. aug. 21. 21:23
 20/23 A kérdező kommentje:

Akárhogyan is nézem, a kérdésben szereplő videót, annak a tanknak elől háromszög alakú a páncélzata. Nem olyan mint az A4 leoóké, mint amelyeket a magyar katonák használnak kiképzésre.

Azonkívül egyértelműen a páncélzat nem elől hanem hátul vannak komoly égési sérülések. Ha csak aknára futott volna, akkor elől kellene, hogy sérüléseket lássunk, és alulról felfelé kellene látnunk roncsolódás nyomokat.

Az 5. hozzászólásban szereplő videóban már tényleg egy A4 leo van, és az otthagyott katona sisak, valamint a hátsó lövegtorony sérülése azt mutathatja, hogy a személyzet nem élte túl a támadást.

2023. aug. 22. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!