Magyar honvédség youtube csatornáján miért van letiltva a hozzászólás lehetősége ?
Te kezdted a témát a Bahmutozással, és jegyeztem meg szerényen, hogy ott a tüzérséggel daráltak nagyságrenddel több embert, mintsem a Kalasnyikovval.
Beszélgetni, témázni is szeretnél, vagy csak minden "hülyeséghez" automatikusan bekommentelsz és otthagyod ?
Mert ez kivételesen lehetne jó és érdekes téma.
Amúgy optikáknál is, mert nekem az a kisarkított véleményem, hogy én fémirányzékkal szeretem a gépkarabélyt, és ha távolabbra kell lőni, akkor meg tennék rá Elcan távcsövet. De az ilyen vöröspontos / holografikus irányzékokat nem tudom katonailag elképzelni, azok az FBI SWAT-nek és hasonlóknak valók.
https://www.youtube.com/watch?v=cRWtKbrYBkY
Gulyás Marci nem az én világom, nem vagyok vele egy hullámhosszon / környezetben, kerülöm is messze, ahogy csak lehet, de most ezzel a műsorával kivételesen egyetértek.
Fast forward / Szkippeld a 32. percig az egészet, onnantól kezdődik a lényeg, amit a címadás leír, hogy a Call of Dutyval egyenlő a honvédelmi miniszter harci tudása.
Ész nélkül kezdtünk aláírni szerződéseket, mindenféle előzetes tanulmányok és képesség kiértékelés nélkül, a pénzeket előre elköltik, és senkit nem érdekel, hogy csak 10 - 15 év múlva érkeznek meg a Leopárd 2-esek és a többi társa.
Közben a koreaiak, a franciák, az amerikaiak, az oroszok, a zsidók, és újonnan a koreaiak azok sok országnak bevált fegyverszállító partnerekként készek mindig a gyors szerződéskötésre és leszállításra.
Nem a Leopárd 2-est fikázom, hanem a Zrínyi-2026 kivitelezését.
"Te kezdted a témát a Bahmutozással, és jegyeztem meg szerényen, hogy ott a tüzérséggel daráltak nagyságrenddel több embert, mintsem a Kalasnyikovval."
Igen, mert abban a régióban indítottak látványos, világháborús gyalogosrohamot a Wagneresek, pont úgy ahogy a tavaszi toborzós videón is látható volt. Ez kapcsolódik a kérdéshez, mert ha ezt bekommentelted volna a honvédség youtube videója alá az baromi ciki lett volna nekik.
Azt csak extraként tettem hozzá, hogy már a promó videóban is szar volt a katonák felszerelése. Ez még nem off-topic, viszont a maradék másfél oldal fele már az. :D
"De az ilyen vöröspontos / holografikus irányzékokat nem tudom katonailag elképzelni, azok az FBI SWAT-nek és hasonlóknak valók."
Azaz kis távolságokban megvívott harcokra, pl településen és épületen belüli akciók, mint Bahmut és környéke :D
A változtatható nagyítású optikák nyilván jobbak, de egy ilyen normálisabb military grade optika az több mint kétszeresébe kerül egy közepes holografikus/red-dot + lehjtható optika együtt. Általános célra, tartalékosoknak, mezei lövészeknek szerintem utóbbi jobb és olcsóbb opció.
Melyik promó videóra gondolsz ?
Amúgy az Amerikai Hadseregben, mindegy, hogy Szárazföldi Erők, vagy Tengerészgyalogság ott is az alap az ACOG 4x32-es, mindegy, hogy M16-osra, vagy HK 416-osra teszik.
Pedig nekik is volt Fallúdzsa. Ott még a bajonettek is előkerültek.
Vöröspontos / holografikus irányzékot ott is a kommandósok vesznek, de ők szabadon állíthatják össze a cuccukat.
Alap kérdésre visszatérve, három oka a kommentelés letiltásnak:
- egyesek haditechnikai alapon égetnék be a Honvétséget, teljes joggal.
- mások a "Mikor megyünk Erdélybe / Mikor megyünk orosz kutyákat ölni" típusú retardált kommentelést rendeznének
- és olyanok is megérkeznének, akikből a Fideszezés dőlne. Vannak dolgok, amikért lehet joggal leszedni őket, mint ez a háborús veszélyhelyzet c. bicikli túltolása, ugyanakkor azért is szidnák őket, hogy Miért ölnek pénzeket a seregbe, amit másra költenének, ez demagógia lenne. Vannak valóban rosszul elkötött pénzek, ugyanakkor a seregre is kell költeni.
"Amúgy az Amerikai Hadseregben, mindegy, hogy Szárazföldi Erők, vagy Tengerészgyalogság ott is az alap az ACOG 4x32-es, mindegy, hogy M16-osra, vagy HK 416-osra teszik.
Pedig nekik is volt Fallúdzsa. Ott még a bajonettek is előkerültek."
Igen, az Egyesült Államok Hadserege pont ezért vett másfél millió M68 CCO-t (1 millió CompM2 variáns, 500k CompM4 variáns), amelyek sima nagyítás nélküli, vöröspontos optikák. Az ACOG mellett jelenleg ez a sztenderd, egy 2013-as jelentés alapján az M4-es gépkarabélyok 85%-át M68 CCO-val szerelték fel, a maradékot pedig M150 ACOG-okkal. Ez persze azóta lehet, hogy változott, én ezt az információt találtam egy gyors guglizás után. A Tengerészgyalogosoknál fordított az arány, ott az RCO (az ACOG tengerészgyalogos neve, mert hát hogy néz az ki már, hogy a hadsereg és a tengerészgyalogság megegyezik valamiben...) a domináns irányzék, de azért nekik is van a közelharcra szánt ITL MARS holografikus irányzék is.
A Szárazföldi Erők annak idején azért rendszeresítette a szürke digitális mintát, és az M68 CCO-t, mert városi harcokra rendezkedtek be.
A Tengerészgyalogság meg nyílt mezei ütközetekre készült, ezért választották az ACOG-ot, és a hagyományos erdei és sivatagi színezésű digitális mintát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!