Ukrajnában(ukránok által ellenőrzött területen)az orosz kisebbséghez tartózó férfiakat is besorozzák az ukrán hadseregbe vagy kémkedés veszélye miatt mentesek a hadkötelezettség alól, eseteleg börtönbe zárják őket mint 2vh-ban USA-ban a japánokat ?
Persze hogy besorozták, besorozzák az orosz kisebbséghez tartozókat is. Miért ne soroznák be őket?
Ukrajnában 18-60 év közötti férfiak hadkötelezettek. Ez elvileg minden kisebbségekre, az oroszra is vonatkozik. Biztos sokan próbáltak megszökni, elmenekülni ,bujkálni volt akinek sikerült, de sokkal többen lehetnek azok akiknek nem sikerült. Akinek van pénze megpróbálhatja kivásárolni magát, ezek a botrányok minden naposak, a háború eleje óta.
"Felháborítónak nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azokat a korrupciós gyakorlatokat, amelyeket több sorozóközpontban júliusban tartott vizsgálatok tártak fel, és megígérte, hogy olyan emberekre fogják bízni a feladatot, akik tudják, hogy mi a háború."
Egyébként a lövészárokban az ukránok oldalon harcoló orosz kissebségiek ez a videó szerint beszélhetnek akár oroszul is. Még a "jó ukrán rossz ukrán" definíciót is elmondhatják.
Ez csak egy orosz kisebbséghez tartozó katona véleménye, ironikusan fogalmaz.:) Nem tudom , hogy él e még.
12
.
"Miért ne soroznák be őket?"
Mert háborús bűncselekmény?
13:
"Mert háborús bűncselekmény?"
Ezt nem értem. :) :) Ukrajnában háborús bűncselekmény ukrán állampolgárt besorozni aki kissebséginek vallja magát? Nem igen van ott olyan amit az ukránok háborús bűncselekménynek , neveznének a maguk részéről. Nyilván azért hurcolnak mindenkit mindenféle módszerrel a frontra mert, bármivel is foglalkoznának.
"Egyre nagyobb a botrány a besorozó tisztek körül, nagy összegű készpénzeket találnak náluk, tombol a korrupció."
Ukrajnában korrupció... Ki gondolta volna? 😃😃
(Nyilván a másik oldalon is. Nincs sok különbség a kettő között)
Ha Magyarországot támadás érné és soroznák a katonának valót, akkor szerinted ha te svábnak, vagy tótnak, vagy románnak, vagy bosnyáknak mondod magad, akkor téged nem vihetnek el?
Hogy jutott ilyesmi az eszedbe? Józan paraszti ész?
17.
Nem megy az olvasás, szövegértelmezés?
13. Válaszadónak-- válaszoltam:
Erre: ""Mert háborús bűncselekmény?"
Ezt: ---Ezt nem értem. :) :) Ukrajnában háborús bűncselekmény ukrán állampolgárt besorozni aki kissebséginek vallja magát? Nem igen van ott olyan amit az ukránok háborús bűncselekménynek , neveznének a maguk részéről......---
Nem sikerült értelmezni mi?
Mivel Ukrán állampolgárok, igy vallhatják magukat bármilyen etnikumhoz tartozónak , lényegtelen viszik őket a frontra.
Lényegtelen minek vallják magukat: orosz, lengyel, román, magyar, szlovák, csuvas, bolgár, gagauz, moldáv, viszik őket , ha eddig nem sikerült elmenekülni onnan.
Még ezt írtam oda: --Nyilván azért hurcolnak mindenkit mindenféle módszerrel a frontra mert, bármivel is foglalkoznának.
Nem sikerült értelmezni igaz?
Ha Magyarországot támadás érné, és a NATO nem léptetné életbe az 5. cikkelyt (de miért ne léptetné?) akkor nem sorozás lenne hanem mozgósítás.
(az országunk mérete miatt nem lenne idő sorozgatni, rajtad se lógott karabély se szolgálati lőfegyver [szerencsére ] )
Bocs. Én is a #13-nak válaszoltam. Félrement a hivatkozás, vagy töröltek egy hozzászólást korábbról. Van ilyen. :)
Ne csikorgasd a fodag, mert mind kihull mire megöregszel.
19.
Tényleg félrement a hivatkozás.
IDÉZEM A KOMMENTED:)
"Ha Magyarországot támadás érné és sorozná..........Hogy jutott ilyesmi az eszedbe? Józan paraszti ész?"
Már a fertőző betegségeket és, a pszichés gondokkal szenvedőket is vinni akarják. Most már totál határzár van a férfiakra. Lényegében túszul ejtették a férfi lakosságot.:) Visznek mindenkit aki Ukrán állampolgár, mindegy milyen etnikai hovatartozásúak, orosz vagy más etnikum nem számít.
Persze azért van az az összeg, gondolom amiért kiválthatják egyesek magukat, biztos nem szentek váltották az előző sorozó garnitúrát.
Ui: nem készülök megöregedni, és kösz hogy aggódsz, de hibátlan a fogsorom.😀
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!