Cigányként van értelme jelentkeznem a Magyar Honvédségbe?
Félig roma - félig magyar származású vagyok. Apai ágon az őseim több generáción keresztül katonáskodással foglalkoztak. A dédapám az első világháború idején, hősies magatartásáért, 1. osztályú Ezüst Vitézségi Érmet kapott. Még ilyen archív újságcikk is van róla, tehát nem "csak úgy" kapta. Konkrétan majdnem az egész szakaszát megmentette. A nagyapám pilóta volt, az apám tisztként szerelt le. Anyai ágon a nagyapám meg harckocsizó alegységnél szolgált, csak kidobták, mert szarrá verte az egyik felettesét... Én vadászpilóta szeretnék lenni, mivel vitorlázóra már van képesítésem... (17éves korom óra repülök.) Apám minden áron le akar beszélni róla. Azt mondja, hogy rengeteg atrocitás érne a származásom miatt... Állítja, hogy az egész honvédség tele van antiszemita, rasszista emberkékkel... Meg mindig a szememre veti, hogy én "csak" repülni mennék oda, nem pedig a házat szolgálni... Mondjuk ez igaz. :)
Egyébként 22 éves, szerintem teljesen normális srác vagyok... Jelenleg az ELTE-re járok.
Probald meg mindnekepp. Ha alkalmas leszel repulni akkor egy hatalmas elmenyekkel teli palyafutasod lesz. Majd kecskemeten kiderul az orvosin.
A szarmazasod miatt nem fog atrocitas erni. Ha tudod venni a poenokat amiket neha elnyomnak majd melletted. Debrecenben minden 3. katona az, naes ? Ha normalis vagy 0 atrocitas fog erni, tisztkent ez 100%. Volt roma evfolyamtarsam, az egyik legjobb baratom.
"Persze legyen árufeltöltő inkább mint vadászpilóta"
Hát, inkább.
"Apám minden áron le akar beszélni róla."
Ne halgass rá. Attól, hogy neki ez a tapasztalata, még távolról nem biztos, hogy Veled is ez lesz.
"Azt mondja, hogy rengeteg atrocitás érne a származásom miatt... Állítja, hogy az egész honvédség tele van antiszemita, rasszista emberkékkel..."
Ja, mint ahogy mindem egyéb civil munkahely is, sőt!
A seregben egy szín van: a terepszín. Ennyi, amit tudnod kell. Ha kihullasz a képzésről, akkor az nem a származásod miatt lesz.
"Meg mindig a szememre veti, hogy én "csak" repülni mennék oda, nem pedig a házat szolgálni... Mondjuk ez igaz. :)"
Ezt Neked kell tudnod.
De ha csak repülni akarsz, és akkor mi van?
Ez nem von le semmit a tudásodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!