Ha ezt akarod csinálni akkor miért ne lenne értlme?!
Persze hogy van esélyed. Ha fizikálisan alklmas vagy akkor ugyan akkora esélyed van mint egy 20 évesnek.
2012. dec. 5. 10:22
2/12 vzs válasza:
természetesen jelentkezhetsz, de pl altisztképzésre már nem, ott a korhatár elég alacsony. attól is függ, hogy milyen beosztást és milyen rendfokozatot szerezhetsz, illetve érhetsz el, hogy milyen iskolai végzettséged van.
2012. dec. 6. 00:16
3/12 anonim válasza:
Altiszt?!?! – kicsit sok volt a Medal of Honour (mert fegyvert te se fogtál még életedben)
A Magyar Honvédségben a következő állománykategóriák vannak:
legénység (ezen belül a rendfokozatok)
tiszthelyettes (tiszthelyettes, zászlós – ezeken belül rendfokozatok)
tiszt (tiszt, főtiszt, tábornok – ezeken belül rendfokozatok)
2012. dec. 6. 07:54
4/12 anonim válasza:
off!
3-as én a helyedben nem okoskodnék, pláne nem "vzs" ellenében. Ő az egyik olyan válaszoló az oldalon, aki talán a leginkább képben van a honvédséget illetően.
Egyébként az altiszt, a tiszthelyettes másik neve. A honvédségben is használják, lásd pl. Szentendrén az Altiszti Akadémiát.(más néven tiszthelyettesképzőt)
2012. dec. 6. 15:57
5/12 vzs válasza:
idén január elsejétől a tiszthelyettesi állománykategória helyett az altiszti lett bevezetve.
egyébként a fegyverfogásról annyit, hogy jelenleg is aktív állományban vagyok, a medal of honor-t nem igazán szeretem!
2012. dec. 6. 22:49
6/12 anonim válasza:
Így van, régen tiszthelyettesnek hívták (hívtak), most pedig az altiszt a hivatalos megnevezés.
Az eredeti kérdésre válaszolva, miért lenne gáz? Ha ezt szeretnéd csinálni csináld. Persze sok negatívumot is hallhatsz, de én a mögöttem lévő 14 évről annyit mondhatok, hogy életem legkomolyabb élményei kapcsolódnak a Magyar Honvédséghez... szóval csak biztatni tudlak.
2012. dec. 7. 09:37
7/12 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos infókat ment a zöld kéz még 1 olyan kérdésem lenne h írtad h elég alacsony a korhatár tisztképzésre mondjuk de ha az évek alatt végigjárom a ranglétrát attól lehetek tiszt nem? ez már csak kíváncsiság kérdés
2012. dec. 9. 01:42
8/12 anonim válasza:
Miért lenne gáz? Nem az, de gondold végig mert nagyon szarul keresnek, van pár ismerősöm akik évtizedek óta katonák és épp, hogy megélni megtudnak, plusz a folyamatos fizikai, lelki terror ami alatt vannak, és külföldre is nagyon nehéz kijutni misszióba...
2012. dec. 10. 11:09
9/12 vzs válasza:
nagyon nehéz végigküzdeni magad a rendfokozatok között, ha tanulsz folyamatosan, lehet esélyed, de ez már nagyrészt szerencse kérdése is, az kell hozzá, hogy mindig jó helyen legyél, lehetőleg jó időben, éppen kínálkozzon a lehetőség, szóval elég kiszámíthatatlan! a tisztképzés alsó korhatárát nem tudom, erről így nem nyilatkozom, de az altisztképzésben 23 év.
2012. dec. 10. 16:36
10/12 anonim válasza:
A legjobb korban vagy szerintem egy ember kb ilyenkor elég érett mentálisan erre a feladatra és fizikailag is a toppon vagy még legalább 7-8 évig nem vagy te elkésve. Hajrá és sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!