A HM egy elégtelen teljesítményű eszközre költötte az adófizetők pénzét?
Nagy csinnadrattával harangozták be az új, magyar távirányítású célgépet (lé. drónt). Hogyan lehet, hogy bár sugárhajtóművel repül mindössze 500km/h a legnagyobb sebessége? Bármely komolyabb vadászbombázó rg. simán eléri földközelben is a kb. 900-1000 km/h-t vagy jóval többet. Ez így nem reális. Az Amerikai Egyesült Államokban az ötvenes évektől (!!!) kifejlesztett Firebee céldón-változatok is SOKKAL JOBB teljesítményt nyújtottak mint ez a mai hazai fejlesztés! Nemzetközi színvonal, persze...
Várom azon jelenkori vadászbombázó gépek listáját, amelyeknek mindössze 500 km/h a végsebességük vagy az utazósebességük:)
Ahogy a repülőgépipar itt-ott halad, 500-zal 15-20 év múlva a legkorszerűbb helikopterek fognak repülni.
Minimum meg kellene duplázni a magyar céldrón sebességét.
Így ez csupán egy "magyar narancs", ami merített a HM kasszájából.
https://www.youtube.com/watch?v=MIsd2N6tF9c
Megjegyzem a Magyarország felett 2022-ben zavartalanul átrepülő Tu-141 "Sztrizs" robotgép is legalább 900-as tempóval utazott.
Ez nem arra való hogy támadjunk vele. Bőven elég az az sebesség amit tud.
De szerintem mindegy mit mondunk, neked az a lényeg, hogy fröcsöghess valamiért.
Ennyi telik a NERtől, de nem kell ezen meglepődni, Lölő is kétszer annyiért épít fele olyan jó minőségű vasúti sínpályát, mint a németek vagy a franciák.
Ez a fidesz-minőség :DDD
Úgy látszik, túl terjengősen fogalmaztam, mivel páran nem értik, hol a probléma.
"Szerintem nem tudod hogy mire való.én sem tudom.ez egy hitvány primitív valami,áll egy miniatűr sugárhajtóműből és szárnyakból.de ami a lényeg hogy fegyvert nem képes hordozni,tehát semmiféle légvédelmi célokra nem használható fel."(7)
De igen, pont a légvédelem gyakoroltatására készült (a régi Meteor típus váltására). Különféle jellegű, viselkedésű légi célok imitálására. Esetenként éles indításokat végeznek majd rá pl. az AMRAAM földi telepítésű változatával (NASAMS rendszer) vagy Mistral rakétával. Kérdés: egy 500 km/h-ra képes eszköz hogyan szimulál 1000 km/h sebességű (reális) repülőgép-jellegű célokat?
Amennyiben kizárólag "Bayraktar-jellegű", cammogó drónok szimulálására szolgál (az elvárható 99-990 km/h sebességtartomány helyett) akkor pedig értelmetlenül sok az 500 km/h és akkor elég szűk, korlátozott a cél, amelyre kifejlesztették.
"Ez nem arra való hogy támadjunk vele" (4)
Igazad van, de én nem is mondtam, hogy ez egy kamikaze-drón, vagy fegyverhordozó csapásmérő eszköz. Ez csupán egy célgép (műcél, céldrón) amely célt repül a légvédelemnek, de sajnos túl keveset tud. Ha már valamit lerakunk az asztalra, az legyen komoly.
"de ami a lényeg hogy fegyvert nem képes hordozni"
Olyan butácska vagy mint a kérdező... Nem is arra való hogy fegyvert hordozzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!