Egy 5 milliárd Ft-ba kerülő Airbus helikopterrel mért kell élesben gyakorlatozni? Nem lenne jobb mind a katonák testi épségére, mind a költségvetésre tekintettel, ha az Airbus szimulátorában gyakorolnák a feladatokat? A NATO-nak nem felelne meg?
Az, hogy egy veszhelyzetnel szimulációt használnak, nem azt jelenti, hogy ez a hatékony megoldás. De az tényleg felesleges anygai és emberi kockázat, hogy egy repülő pilotanal leállítsák a motorokat.
Veszhelyzetnel azért van szimuláció, mert nincs más megoldás.
Ez érthető, épp ezért gondolom, hogy egy kockázatosnak minősíthető magashegyi gyakorlatnál is lehetne használni a szimulátort bujkáló ellenség, vagy az ellenség elől bujkálás gyakorlásával együtt. Más kérdés, hogy nem a hegyeknek ütköztek, hanem egy acélsodronynak. Amúgy volt már hasonló egy amerikai pilótával a délszláv konfliktus idején, csak akkor a kábelen lógó lanovka pottyant le.
Azt hiszem, ezt kitárgyaltuk, köszi a véleményt.
Oké, nyilván végeznek. Abban mellesleg van katapult, szemben a helikopterrel, és az USA-nak kicsit nagyobb a vagyona, mint nekünk.
Ha a valós repülések kiváltására/kiegészítésére ezek szerint létezik a szimulátoros gyakorlás, akkor én már boldog vagyok, mert ezt nem tudtam. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!