Sorkatonaságban a laktanyákban hányan aludtak egy szobában?
Helyi adottságoktól és az elszállásoltak létszámától függött ez.
Ahol én szolgáltam, ott még körlet szinten sem volt egységes az elszállásoltak száma.
Én egy olyan körletben voltam elszállásolva, ahol 12-en voltunk, de gépesített lövész alakulatoknál volt, hogy több tízes nagyságrendben szállásolták el a sorkatonákat - hálókörlet szintjén.
Ez főleg olyan szinten lepukkant helyekre volt jellemző, mint pl. Baja, - amelynek elszállásolási körülményeit már maga az oda látogató akkori honvédelmi miniszter is negatívan bírálta. -Az pedig nem semmi, ha felvállal nyilvánosan egy honvédelmi miniszter egy ilyen önkritikát.
És egy adott személy végig ugyanabban a szobában és ágyban aludt?
4: Nem volt rendesen fűtve?
#7: Minden ilyesmi (hogy hol alszik a katona) szervezési kérdés volt, engem már az első éjszaka után átraktak egy másik egységhez, így költöznöm kellett.
Nálunk, Debrecenben központi fűtés volt, nem volt hideg, de hallottam olyan, elsővonalbeli (dunán-túli) laktanyákról, ahol még kályhával fűtöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!