Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságban a laktanyákban...

Sorkatonaságban a laktanyákban hányan aludtak egy szobában?

Figyelt kérdés
És hogy hányan, az mindenütt állandó volt, vagy esetleg laktanyája válogatta?

2023. jún. 26. 09:23
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Sokan és mindig változott, laktanyától függően.
2023. jún. 26. 09:25
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Én tartalékos tiszti képzésen voltam, ott négyen-öten aludtunk egy szobában, de egyszer behívtak valami továbbképzősöket, és pár hétre átraktak bennünket "rendes" körletbe, ott, ha jól emlékszem, vagy húszan voltunk egy fedél alatt, emeletes ágyakon. Azt nem tudom, máshol mekkora létszám aludt együtt, szerintem változó.
2023. jún. 26. 09:36
 3/37 anonim ***** válasza:
24%
Kérdező, már készülsz, hogy bevezetik a sorkatonaságot? (Csak viccelek, de elég sokan tartanak itt ettől.)
2023. jún. 26. 09:38
 4/37 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk 8-an 10-en voltunk, ha jól emlékszem, de egyszerre szinte sose, páran mindig szolgálatban voltak. Télen azoknak is használtuk a takaróját, elkelt :-)
2023. jún. 26. 09:42
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
20-30.
2023. jún. 26. 09:43
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

Helyi adottságoktól és az elszállásoltak létszámától függött ez.

Ahol én szolgáltam, ott még körlet szinten sem volt egységes az elszállásoltak száma.

Én egy olyan körletben voltam elszállásolva, ahol 12-en voltunk, de gépesített lövész alakulatoknál volt, hogy több tízes nagyságrendben szállásolták el a sorkatonákat - hálókörlet szintjén.

Ez főleg olyan szinten lepukkant helyekre volt jellemző, mint pl. Baja, - amelynek elszállásolási körülményeit már maga az oda látogató akkori honvédelmi miniszter is negatívan bírálta. -Az pedig nem semmi, ha felvállal nyilvánosan egy honvédelmi miniszter egy ilyen önkritikát.

2023. jún. 26. 09:47
 7/37 A kérdező kommentje:

És egy adott személy végig ugyanabban a szobában és ágyban aludt?

4: Nem volt rendesen fűtve?

2023. jún. 26. 10:00
 8/37 anonim ***** válasza:
92%
#7 az hagyján, de még a WIFI is akadozott!
2023. jún. 26. 10:09
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

#7: Minden ilyesmi (hogy hol alszik a katona) szervezési kérdés volt, engem már az első éjszaka után átraktak egy másik egységhez, így költöznöm kellett.

Nálunk, Debrecenben központi fűtés volt, nem volt hideg, de hallottam olyan, elsővonalbeli (dunán-túli) laktanyákról, ahol még kályhával fűtöttek.

2023. jún. 26. 10:20
 10/37 A kérdező kommentje:
8: Wifi 2004 előtt? 😮 (Akkor szűnt meg a sorkatonaság.) Még okostelefon sem volt.
2023. jún. 26. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!