Miért olyan büszkék egyesek magukra, hogy ők kiállták a sorkatonaság próbáját, mikor azt bárki meg tudja csinálni?
Hát, aki általában olyan baromi büszke arra, hogy volt katona, az általában semmi másra nem tud büszke lenni!
Az meg mindenki kis lelkének kell...
Az életkor előrehaladtával nagyon sokan hajlamosak a bezzeg a mi időnkben / ezek a mai fiatalok szöveget tolni (pszichológiai okai vannak). Ennek része a sorkatonaságra vonatkozó véleményük is. Amikor ők voltak fiatalok akkor az ő apjuktól, idősebb generációtól kapták ugyanezt, az ő apjuk (a te nagyapád) meg az ő apjától (dédapádtól) és így tovább.
Ettől a "mai fiatalok" többsége még meg tudná csinálni a sorkatonai szolgálatot. Azért mert a seregben nincs megszoksz vagy megszöksz. Helyette megszoksz vagy megszívod van. Értsd fegyelmezéssel / büntetésekkel ugyanúgy kipréselnék belőlük is a követelményeket. A "páva" se sokáig finnyáskodna amikor nem mehet eltávra, 5. alkalommal vágják fogdára, vagy pokrócozzák meg a többiek.
Attól függ, hol? Aki fizikailag alkalmas volt, a legtöbb helyen megállta a helyét (bár én így sem tudtam megcsinálni a kellőszámú saslengést), de pl. Szolnokon, Furkó Kálmánnál, a mélységi felderítők kiképzőjénél már nem biztos, hogy mindenki bírta volna. A díszszázad is elég kemény volt, úgy hallottam. De ezekre a helyekre már válogattak, szerintem.
#9: Mitől fogytál annyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!