Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a valódi oka az O.ország...

Mi a valódi oka az O.ország és Ukrajna közötti háborúnak?

Figyelt kérdés
2022. Január 1-től elhatároztam, hogy távol tartom magam az elektronikától 2023. December 31-ig, és csak nagyon fontos esetben veszem igénybe, de annyira megtetszett, hogy tovább húztam, ezért lemaradtam mindenről. Hallani hallottam a témáról, de ahány ember, szinte annyi féle dolgot mondott. Ezért szeretnélek megkérni titeket, hogy leírnátok mi miért történt?

2023. jún. 22. 14:16
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
*2022. December 31-ig
2023. jún. 22. 14:17
 2/29 anonim ***** válasza:
85%
A valódi okot kb csak Putyin ismeri, a többiek csak találgatnak.
2023. jún. 22. 14:19
 3/29 A kérdező kommentje:
A legelfogadottabb találat mi?
2023. jún. 22. 14:23
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
Valódi oka maga az ember és az ő gondolkodása és hozzáállása.
2023. jún. 22. 14:29
 5/29 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

1. Gratulálok! Nekem 1 napig nem menne!

2. [link]

(Nem biztos, csak vélemény)

2023. jún. 22. 14:37
 6/29 anonim ***** válasza:
54%

"A valódi okot kb csak Putyin ismeri, a többiek csak találgatnak."

Pedig nem bonyolult dolog ez - nagyhatalmi érdekütközés.

Ha az USA szomszédjában, mondjuk Mexikóban hatalomra kerül egy erősen Kína-barát és USA-ellenes kormány, majd pedig belengetik, hogy olyan katonai szövetséget akarnak kötni, hogy a jövőben Mexikó területén kínai katonai erő fog állomásozni, akkor mi történik?

Az USA először megpróbálja ezt megakadályozni diplomáciával, gazdasági nyomásgyakorlással, stb.

És ha nem sikerül, akkor megtámadja Mexikót.

Itt is ez történt. Van egy ország Oroszország határán, hatalomra kerül egy erősen oroszellenes és USA-barát kormány, elkezdenek olyanokról szövegelni, hogy Ukrajna NATO tag lesz, stb.

Oroszország ezt próbálta először megakadályozni diplomáciával, gazdasági nyomásgyakorlással, nem működött, ezért megtámadta Ukrajnát.

2023. jún. 22. 14:39
 7/29 anonim ***** válasza:
28%

7! Csak kihagyod, hogy Oroszország 2014-ben támadott! Csak akkor nem mertek még "all-in"-t dobni, és beérték a Krímmel meg pár ukrajnai terület "novorosszija" elszakításával, most meg már túl késő volt az egész országot elfogllani, csak Puytin aludt vagyis úgy tnik azt hitte még 2014 van.

ui. az USA végül NEM támadta meg Kubát, annak idején, kvázi kiegyezett a helyzettel, -igaz nagycirkuszok, rakétaválság, disznó-öböl árán- ezt kellett volna Oroszországnak is csinálni, hogy nyelni egy nagyot és elfogadni az új helyzetet.

2023. jún. 22. 14:47
 8/29 anonim ***** válasza:
9%
Brit tudósok megállapitották, hogy mivel Putyin SZU és kommunizmus rajongó, egy ahhoz nagyon-nagyon hasonló rendszert akart felállitani, területileg és ideológiailag egyaránt. Aki ismeri a ruszki lélektant -én nem-, az azt mondja, hogy igazából népléleki igény is erre felé standál.
2023. jún. 22. 14:54
 9/29 anonim ***** válasza:
Orbán Viktor
2023. jún. 22. 15:21
 10/29 anonim ***** válasza:
27%

Fő okok, amiért Putyin támadott:

Ukrajna nem tartotta be a minszki megállapodásokat, csak időhúzásra és a hadserege felfejlesztésére használta, és előbb-utóbb támadni akartak (Krím és Donbassz felé)

Ukrajna nehézfegyverekkel támadta a donbasszi oroszokat.

Ukrajna NATO-tag akart lenni.

Ukrajna elnyomta nemzeti kisebbségeit, köztük az oroszokat. (nyelvtörvény stb)

Putyinnal érdemben nem volt hajlandó tárgyalni senki nyugatról, lenézték, lekezelték, nem vették komolyan.

2023. jún. 22. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!